Adrian Popoiu: încă 5,1 milioane de euro pentru Siret! Ieri s-a semnat cel mai mare contract de achiziții de lucrări pentru modernizare și reabilitare de drumuri și construire și reabilitare clădiri

Primarul Siretului, Adrian Popoiu anunță semnarea celui mai mare contract de achiziții de lucrări, cu o valoare de 5,1 milioane de euro: ”Azi (17.08.2020) am semnat cel mai mare contract de achiziții de lucrări din ultimii 30 de ani. Valoarea acestuia este de aproape 5,1 milioane de euro (cursul de referință fiind cel de la data depunerii proiectului). Documentația achiziției publice va fi trimisă pentru verificare la ADR Piatra Neamț, iar lucrările vor începe în perioada octombrie – noiembrie.”

Banii sunt destinați modernizării și reabilitării de drumuri și construire și reabilitare clădiri.

Partea superioară a formularului

Partea inferioară a formularului

Astfel, în cadrul proiectului se vor realiza următoarele obiective:
1. MODERNIZARE ȘI REABILITARE DE DRUMURI:
– Str. Sucevei – până la E85
– Str. Tudor Flondor
– Str. 28 Noiembrie – până la Casa de Apă
– Str. Rogojestilor
– Str. Moldovei tronson 2 / de la Biserica Sf Ierarh Nicolae pana la cimitir. Pe tronsonul 1 – str. 9 Mai poligon – str. Moldovei / Biserica lucrările vor începe foarte probabil in cateva zile.
– Str. Ștefan Petriceicu Vodă tronson 2 / de la intersecția cu str. Sf Onofrei până la ieșire la Băncești. Pe tronsonul 1 – str Lațcu Vodă / CAP – str. Ștefan Petriceicu Vodă până la intersecția cu str. Sf Onofrei lucrările vor începe foarte probabil în câteva zile.
– Str. Anton Paul și str. Mihai Teliman – capătul străzii.
– Se va crea, reabilita și moderniza (după caz) infrastructura pietonală și velo pe străzile: Str. Teodor Stefanelli; Str. Anton Paul; Str. Rogojești; Str. Sucevei; Str. Tudor Flondor; Str. 28 Noiembrie; Str. Moldovei.

2. CONSTRUIRE ȘI REABILITARE CLĂDIRI:
– Construirea pe str. Castanilor (zona Azil) a unei clădiri în care va funcționa la parter un centru de zi pentru persoane vârstnice iar la nivelurile superioare vor fi realizate 13 locuințe sociale tip garsonieră / apartament.
– Construirea pe str. Rogojeștilor a două blocuri având în total 26 de locuințe sociale tip garsonieră / apartament. Lângă acestea vor fi construite / amenajate 1 loc de joaca, 1 teren de sport si o zona verde care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții pe mai multe criterii nu doar cel al calității locuinței.
– Construirea la Pădureni a unui centru recreativ (o clădire tip cămin cultural). O astfel de clădire va fi construită și la Mânăstioara dar pe alt proiect (licitația este în desfășurare).
– Realizarea unui centru de tineret pe locul actualei biblioteci. Acest centru va avea în structura sa o bibliotecă, o sală multifuncțională și o sală pentru activități culturale.


Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *