Adrian Popoiu: proiectul care vizează reabilitarea DJ 291 A, Pădureni – Mânăstioara a trecut de etapa de evaluare și a fost propus spre finanțare

Edilul orașului Siret, Adrian Popoiu a anunțat ieri că proiectul care vizează reabilitarea DJ 291 A, Pădureni – Mânăstioara, a obținut în urma evaluării 84 de puncte din 100 și a fost propus spre finanțare.

În momentul de față este în etapa de precontractare. În același timp primarul Popoiu a solicitat firmei ACET sa grăbească proiectul privind introducerea utilităților în cartierele Pădureni și Mânăstioara.
”Încă un proiect al Primăriei Siret a trecut de etapa de evaluare fiind propus spre finanțare din fonduri europene (Programul Operațional Regional). Am obținut 84 de puncte din 100. În momentul de față proiectul se află în etapa de precontractare care va dura maxim 2 luni după care vom lansa licitația de lucrări. 
Sperăm ca până în toamnă să trecem toate etapele legate de licitații și alte proceduri legale și să ne apucăm de treabă. Într-adevăr aceste etape cer timp dar aceasta este procedura de lucru în cazul fondurilor europene. În faza de implementare ne vom corela activitățile cu cele ale ACET care tot prin fonduri europene va extinde rețeaua de apă-canal” a mai transmis edilul Siretului.

Valoarea totală a proiectului este de 4,9 milioane de euro și prevede atingerea următoarelor obiective:
– reabilitarea DJ 291 A tronsoanele Pădureni și Mânăstioara;
– introducerea transportului public local cu microbuze electrice (spre Pădureni, Mânăstioara și Vama Siret) – acesta a fost un obiectiv obligatoriu cerut de Uniunea Europeana;
– construire de piste pentru bicicliști și trotuare în zonele unde se vor reabilita străzi.

”Mai menționez faptul că mai avem un proiect separat de acesta în cadrul căruia am prevăzut reabilitarea de străzi din Siret. Acest proiect este în evaluare la ADR Nord Est. Ieri am fost informați că proiectul a trecut de prima etapa de evaluare” a precizat Adrian Popoiu.


Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *