Mopan Suceava
Actualitate

Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava a fost certificat ca Aeroport Internațional. Gheorghe Flutur: Roadele eforturilor făcute ani la rând pentru modernizarea aeroportului din Suceava sunt sunt tot mai consistente și se evidențiază tot mai des

Aeroportul Suceava este certificate, începând de ieri 10 aprilie 2024, ca aeroport internațional, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

”Roadele eforturilor făcute ani la rând pentru modernizarea Aeroportului ,,Ștefan cel Mare” din Suceava sunt sunt tot mai consistente și se evidențiază tot mai des.

De data aceasta vorbim de certificări ale acestor eforturi. Începând de astăzi, Aeroportul Suceava este certificat ca aeroport internațional, după ce până acum era un aeroport deschis traficului international. A trecut cu brio evaluarea la care a fost supus, lucrul acesta va duce la creșterea gradului de încredere al pasagerilor”, a transmis Flutur.

Comisia de evaluare și-a desfășurat activitatea în perioada 29 februarie – 4 aprilie 2024, aceasta concluzionând îndeplinirea și respectarea procedurilor specifice de acordare a certificării de Aeroport internațional. Comisia de evalure a fost formată din reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, reprezentant al Ministerului Finanțelor, reprezentant al Ministerului Sănătății, reprezentant al Autorității Naționale Fitosanitare și reprezentant al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Evaluarea a fost efectuată în scopul constatării dacă Aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava îndeplinește condițiile de certificare ca aeroport internațional și implementarea corespunzătoare a cerințelor spațiului Schengen.

Președintele Flutur a mai precizat că, Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava se conformează la cerințele naționale și internaționale aferente facilităților pe aeroporturilor internaționale, aplicarea integrală a acquis-ului Schengen și asigurarea unui mediu propice de dezvoltare a colaborării cu organismele naţionale şi internaţionale din transportul aerian.

Flutur a mai spus că, totodată a fost anunțat de Directorul general al ROMATSA că s-au aprobat lucrările de modernizare a Sistemului ILS de aducere la sol a aeronavelor pe timp de ceață, noul sistem fiind similar celui de pe Aeroportul Otopeni.

La toate acestea se adaugă încă o veste excelentă,pPentru cei care folosesc parcarea, Flutur precizând că în maxim 2 zile va fi disponibilă aplicația prin care plata se va putea face online.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *