Aeroportul Suceava – clădirea noului terminal de pasageri va fi finalizată în luna noiembrie

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că firma care a câștigat licitația pentru extinderea  terminalului de pasageri de la Aeroportul Suceava a anunțat că intenționează ca până în luna noiembrie a acestui an să finalizeze ridicarea clădirii.

Gheorghe Fluture a mai spus că a discutat cu firma care execută lucrările și că urmează ca în aceste zile să fie obținută viza pentru proiectul tehnic, iar apoi să fie începute lucrările.

El a recunoscut că lucrările de extindere a terminalului Aeroportului Suceava ar putea crea disconfort pasagerilor, dar că este nevoie de aceste lucrări pentru creșterea calității serviciilor aerportuare.

În luna decembrie 2018, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, contractul de proiectare și execuție a noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Suceava care va permite creșterea la circa 560.000 de pasageri procesați anual pe acest aeroport cu maxim 340 de pasageri pe oră.

Actualul terminal va fi extins în partea de est, va procesa cursele interne și va procesa 86 de pasageri pe oră.

Totodată, pentru terminalul de sosiri curse externe, respectiv sala de recuperare bagaje, pe terenul adiacent clădirii, pe latura de nord a acesteia, se va realiza un drum de legătură între platforma de îmbarcare -debarcare aeronave și clădirea proiectată pentru a permite transportul bagajelor de la aeronave către sala de recuperare bagaje de cală.

„Existența terminalului va elimina riscurile de încălcare a condițiilor de securitate generate de existența unui flux comun, extern-intern la sosiri și se va elimina disconfortul actual generat pasagerilor atât la plecări, cât și la sosiri”, a precizat Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *