Afacere la beție cu o mașină neînmatriculată, pusă în probe de la Piata Mare din Suceava până la Liteni, unde s-a trântit de calea ferată

Duminică, 19.01.2020, în jurul orei 19.10­, pe raza orașului Liteni, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Liteni, au observat un autoturism în timp ce era tractat de pe calea ferată, din apropierea trecerii la nivel cu calea ferată a DJ 208 C către satul Roșcani. Lângă autoturism au fost identificați Rapciuc C., de 36 ani, din comuna Ipotești, locuitor fără forme legale în comuna  Pătrăuți, în calitate de conducător auto și Tauciuc R. din municipiul Suceava, în calitate de proprietar al acestuia, precum și Tărăboanță D., conducătorul autoturismului care a efectuat tractarea. În urma verificărilor efectuate în bazele de date și în urma audierii susnumiților a rezultat următoarea situație de fapt:

În după amiaza zilei de 19.01.2020, Rapciuc C. a mers într-un bar din apropierea Pieței Mari Suceava, unde l-a cunoscut întâmplător pe Tauciuc D., s-au împrietenit și au consumat băuturi alcoolice, Rapciuc C. consumând mai multe beri.

După ce au ajuns în stare de ebrietate, Tauciuc D. i-a propus lui Rapciuc C. să îi vândă un autoturism Ford Focus, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din data de 08.01.2020, contra sumei de 1.000 euro, deși acesta din urmă nu avea asupra sa decât o sumă mică de bani.

Rapciuc C. a acceptat să cumpere autoturismul, cu promisiunea că îi va aduce banii ulterior, și chiar s-a hotărât să probeze autoturismul până la locuința mamei sale din comuna Ipotești, deși a fost atenționat de Tauciuc R. că autoturismul nu are numere de înmatriculare valabile.

Rapciuc C., însoțit și de Tauciuc R., a condus autoturismul prin municipiul Suceava apoi pe D.J. 208 A, a trecut de comuna Ipotești și a ajuns până în orașul Liteni, la aproximativ 30 de kilometri  distanță.

 În timp ce reveneau către municipiul Suceava, la intersecția DJ 208 A cu DJ 208 C, în dreptul trecerii la nivel cu calea ferată către satul Roșcani, Rapciuc C. a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a derapat de pe partea carosabilă și a ajuns cu partea spate a autoturismului peste calea ferată. La fața locului au oprit mai multe autoturisme între care și cel condus de Tărăboanță D., care s-a oferit să tracteze de pe calea ferată autoturismul condus de Rapciuc C., pentru a nu prezenta pericol pentru traficul feroviar.

În urma interogării bazelor de date auto a rezultat faptul că Rapciuc C. nu deține permis de conducere, iar autoturismul condus de acesta nu avea numere de înmatriculare valabile.

Rapciuc C. a fost testat cu aparatul etilotest la ora 19.13, rezultând o alcoolemie de 0,96 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”,  „conducere fără permis”, și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”, S-a dispus reținerea în arestul IPJ a șoferului Rapciuc,  pentru 24 ore, începând cu 20.01.2020, ora 02.07.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *