Afaceri tigănești în cătunul Mironu din Valea Moldovei: ia calul, dă-mi-l înapoi, apel la 112

Conflictele din cătunul de țigani Mironu din comuna Valea Moldovei nu încetează. Mai mult, de când s-a pus la dispoziție numărul unic de urgență 112, acestea parcă s-au înmulțit. Cel mai nou, vizează furtul unui cal în comunitatea romilor de la Mironu.

Potrivit polițiștilor, aseară, pe la ora 20:40, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizaţi prin 112 de către Constantin T. de 48 ani din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, despre faptul că i-a fost furat calul

Apelantul a fost găsit de polițiști la domiciliul său și întrucât se afla sub influența băuturilor alcoolice nu a reușit să dea lămuriri cu privire la aspectele sesizate la numărul de urgență. La domiciliu se afla și fiul acestuia, Niculai T. în vârstă de 18 ani, care a relatat că în urmă cu două luni, tatăl său a cumpărat cu suma de 2000 de lei o cabalină de culoare alba de la Radu P. de 49 ani din aceeași localitate. La 17.06.2019, în jurul orei 19:00, acesta a venit la domiciliul părinților săi, i-a înmânat suma de 900 de lei spunând că este o parte din contravaloarea cabalinei în cauză, după care a luat calul care era priponit pe izlazul din apropierea locuinței, cu care a plecat spre domiciliul său după ce în prealabil i-a spus lui Constantin T. că în ziua următoare îi va aduce restul sumei de bani până la 2000 lei.

În discuție a intervenit și Constantin T. trezit oarecum din beție,  care a reușit să explice că în ziua respectivă a consumat băuturi alcoolice cu Radu P. și nu-și mai aduce aminte ce discuții a purtat cu acesta în legătură cu acel cal în jurul căruia s-a învârtit tranzacția.

Radu P. a fost identificat în apropierea domiciliului său. El a confirmat faptul că i-a vândut calul lui Cobstantin T. contra sumei de 1500 lei iar în ziua de 17.06.2019, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice pe raza localității, acesta i-ar fi solicitat să-și ia cabalina înapoi și să-i restituie suma de bani, întrucât nu a fost mulțumit de înțelegerea avută. Radu P.  a indicat cabalina în curtea sa, menționând faptul că el nu a comis niciun furt și că a luat calul înapoi,  conform înțelegerii cu Constantin T.   și  va clarifica situația.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „furt”, cauza urmând a fi soluţionată procedural de către Postul de Poliție Valea Moldovei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.