Agrement pe malul Sucevei. Un kilometru de belvedere, terenuri de sport și promenadă, la numai 3,3 milioane de euro. Apele Române chemate să consolideze malurile iar UE să dea banii

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a prezentat astăzi în conferință de presă un nou proiect de dezvoltare pentru municipiul reședință de județ. Dacă acesta va  fi inclus la finanțare prin fonduri europene, în anii următori,  râul Suceava, de o parte și de alta, pe o lungime de un kilometru va fi inclus într-o zonă de agrement de 15,5 hectare. De o parte și de alta a cursului de apă se vor amenaja de către municipalitate, în parteneriat cu Apele Române, zone de agrement, pentru realizarea cărora se prefigurează obținerea de fonduri europene.

Ion Lungu a explicat că suprafața de 15,5 hectare a zonei de agrement  este preconizată a se configura în amonte și în aval de podul peste râul Suceava de la Burdujeni. Pe partea stângă va fi zona preponderent pentru activități sportive, două terenuri de tenis, teren de volei, teren de bardminton. Pe partea dreaptă va fi o zonă de promenadă, cu acces pentru pietoni, cu mai multe tipuri de alei. Prima dintre acestea, denumită ”Belvedere” va fi realizată din granit, cu o lățime de 4 metri. Vor fi construite alei principale din granit și granit antracit, cu lățimea de 4 metri, doi metri fiind pentru pietoni iar ceilalți doi metri pentru bicicliști, culoarea diferită a granitului făcând diferența.

Vor mai fi, de asemenea, amenajate alei secundare, din piatră cubică.

Pe malul râului Suceava destinat pe traseul de un kilometru din interiorul zonei de agrement activităților sportive vor mai fi amenajate, pe lângă terenurile sportive mai sus amintite și două locuri de joacă.

Valoarea totală a proiectului este de 13 milioane de lei – 3,3 milioane de euro. Ar putea fi realizat în 22 de luni din care 15 luni ar însemna construcția efectivă.

Primarul Ion Lungu a precizat că toate amenajările ce se vor face vor avea caracter provizoriu, în acești termeni fiind negociat acceptul de la Apele Române pentru a se putea obține fonduri europene pentru finanțarea acestui proiect.

Pentru ca toate aceste lucruri să se întâmple, ar trebui ca Apele Române să se implice pentru ca operațiunile de regularizare a râului Suceava să fie realizate ori prin asumarea cheltuielilor de către Compania Națională, ori printr-o altă metodă fiindcă axa europeană de finanțare a unor astfel de investiții nu dă bani pentru consolidarea malurilor râurilor.

Primarul Ion Lungu este optimist și crede că în perioada următoare Apele Române vor identifica resurse pentru consolidarea albiei râului Suceava pe kilometrul care ar putea deveni spațiu de agrement, pentru a nu compromite din start investiția pentru care și-a dat de curând acceptul.

Please follow and like us:

Un comentariu la „Agrement pe malul Sucevei. Un kilometru de belvedere, terenuri de sport și promenadă, la numai 3,3 milioane de euro. Apele Române chemate să consolideze malurile iar UE să dea banii

  • 20 martie 2019 la 18:27
    Permalink

    Ar fi excelent! Abia atunci Suceava ar începe să aibă sanse să fie altceva. Puțin, dar un pas. Bravo!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *