Agresiunea în familie, un nou episod, la Sucevița. Tatăl și-a agresat copiii, aceștia au cerut ordin de restricție. Mama este la muncă în străinătate

Ieri dimineață, pe la 7.30, o tânără de  18 ani, din comuna Suceviţa, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că tatăl ei, S. S-V., de 43 ani, provoacă scandal la domiciliu.

   În urma verificărilor efectuate au fost stabilite următoarele:

Tânăra locuiește în comuna Suceviţa, sat Voievodeasa, împreună cu tatăl ei, precum şi cu fratele  de 21 ani. Mama acestora, este  plecată la muncă în străinătate de mai multe luni.

    La 28.01.2019, în jurul orei 07.30, cei doi frați au revenit la domiciliu, după ce, în noaptea anterioară, au locuit la bunica acestora, din aceeași localitate, pe fondul unor neînțelegeri avute în cursul zilei anterioare cu tatăl lor.

            În momentul în care au ajuns acasă, tatăl acestora a devenit agresiv verbal și a început să-i amenințe cu acte de violență.

            Întrucât în urma incidentului din data de 27.01.2019, S.S-V. l-a lovit cu pumnii în zona capului pe fiul său, provocându-i leziuni fizice, a sustras din portmoneul fiului său suma de 100 lei, permisul de conducere şi cheile de la autoturismul VW Golf, iar fiicei sale i-a sustras dintr-un portmoneu suma de 200 lei şi cartea de identitate, le-a distrus celor doi două telefoane și le-a adresat amenințări cu acte de violență, la nivelul Postului de Poliție Sucevița s-au întocmit dosare penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de „violență domestică” și a câte două infracţiuni de „ameninţare”, „distrugere” şi „furt între rude”.

            Având în vedere aceste aspecte, în 27.01.2019 s-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului pentru efectuarea demersurilor necesare emiterii unui ordin de protecţie provizoriu, însă fiul de 21 de ani nu a dorit să solicite un asemenea ordin, considerând că nu este necesar acest lucru, menţionând că împreună cu sora sa va locui o perioadă de timp la bunica sa maternă, ce locuieşte tot în Suceviţa.

            În urma plângerilor prealabile din data de 28.01.2019 ale celor doi frați, prin care se reclamă săvârșirea infracțiunilor de ”amenințare” față de aceștia și având în vedere că manifestările de comportament ale tatălui lor au degenerat, ei au solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

            S-a stabilit că se impune emiterea unui asemenea ordin împotriva lui S.S-V., fiind informat și procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în acest sens, care a dispus cercetarea autorului în stare de libertate.

            Ordinul de protecție provizoriu a fost emis în data de 28.01.2019, ora 10:00 și este valabil până în data de 01.02.2019, ora 10:00, iar obligațiile lui S.S-V. sunt următoarele: să nu intre în contact cu copiii săi, să păstreze o distanță de 20 de metri față de aceștia, să nu se deplaseze la locul de muncă al fiului și  la instituția școlară urmată de fiica, să nu se deplaseze la imobilul unde  cei doi frați vor rămâne la bunica acestora până la remedierea situaţiei. Copiii părintelui agresiv au depus plângere prealabilă pentru săvârşirea infracţiunii de „ameninţare”, fiind întocmit dosar penal în acest sens.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *