Actualitate

Al doilea caz de coronavirus în județul Suceava confirmat, la Cajvana, tânăr de 35 de ani autoizolat la domiciliu

Un al doilea caz de infectare cu Coronavirus a fost depistat astăzi în orașul sucevean Cajvana. Cu acesta, numărul îmbolnăvirilor cu COVID 19 în județul Suceava a ajuns la 2. Persoana confirmată din județul Suceava, arată siteul stirisuceava.net,  este un tânăr de 35 de ani, din Cajvana, întors recent din Italia, și care se afla autoizolat la domiciliu. Tânărul a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Reamintim că primul caz de infecție cu Coronavirus în județul  Suceava s-a înregistrat pe data de 4 martie 2020, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare. Acesta s-a vindecat.

 Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, a transmis ultimul raport privind evoluția situației privind infectarea cu Coronavirus – COVID 19.

Astfel, la nivelul județului Suceava situația se prezintă astfel:

  – 314 de persoane care au călătorit în zonele de risc;

  –  243 membri de familie (aparținători);

  – Total 557 de persoane care sunt monitorizate la domiciliu fără simptomatologie specifică;

– 53 de persoane ieșite din auto izolare (total persoane iesite din autoizolare 507;

– 128 persoane aflate în carantină în spațiile special amenajate;

– 2 cazuri confirmate cu coronavirus;

– 3 persoane internate la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului

Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava de la care s-au prelevat probe, asteptam rezultatele.

– Nu am primit rezultatatele la toate testele prelevate de la persoanale carantinate. Cele care s-au lucrat sunt negative.

 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19 noi cazuri de îmbolnăvire, dintre care unul, cel amintit deja,  în județul Suceava. Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, 2 dintre ele în Austria și Germania.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal (sursa: stirisuceava.net).

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *