AL V-LEA CONGRES MONDIAL AL DIASPOREI POLONEZE ȘI A POLONEZILOR DIN STRĂINĂTATE LA VARȘOVIA, PARTICIPARE IMPORTANTĂ A UNIUNII POLONEZILOR DIN ROMÂNIA

Uniunea Polonezilor din România a transmis un comunicat de presă prin care anunță că o delegație a acestei structuri participă în aceste zile în Polonia la al V-lea Congres Mondial al Diasporei Poloneze și a Polonezilor din Străinătate

În mesajul transmis se arată:

În anul aniversării Centenarului Independenței Poloniei, Consiliul Diasporei Poloneze din Lume a convocat sub patronajul Onorific al Președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, al V-lea Congres Mondial al Diasporei Poloneze și a Polonezilor din Străinătate, care are loc în aceste zile în Varșovia.

Delegația Uniunii Polonezilor din România care participă la congres este formată din: Longher Victoria – Forumul Mondial al Studierii în Limba Polonă în afara Granițelor Țării, Ghervazen Longher – Forumul Mondial al Organizațiilor Diasporei Poloneze, Alina Valentina Spaine – Forumul Mondial al Culturii Diasporei Poloneze, Ierzynka Michalina Budaș – Forumul Mondial al Sportului și Turismului Diasporei Poloneze, Iuliana Dascălu – Forumul Mondial al Mass-Mediei Diasporei Poloneze și Pr. Dr. Stanislaw Kucharek – Forumul Mondial Pastoral Polonez.

Astfel în perioada 20-23 septembrie, Varșovia gazduiește reprezentanții polonezilor din întreaga lume pentru a fi în patria mamă, atât pentru a aniversa centenarul Independenței Poloniei, cât și pentru a discuta despre problemele, propunerile și nevoile polonezilor din întreaga lume. Pentru toate acestea le mulțumim organizatorilor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *