Actualizare: Alarmă cu bombă în trenul Timişoara-Iaşi. Trenul oprit de urgență în gara din Vama

În această seară, în jurul orei 19, trenul InterRegio Timișoara – Iași a fost oprit în regim de urgență în gara din comuna suceveană Vama, în urma unui anunț cum că în unul dintre vagoane s-ar fi aflat o bombă.

În gara din Vama s-a luat decizia ca toți pasagerii din tren să fie evacuați sub supravegherea poliției, iar ulterior echipe de geniști au izolat vagoanele și au trecut la verificarea în amănunt a acestora.

A fost preluat un apel prin 112 referitor la faptul că în trenul Timișoara-Iași se află o bombă. Structurile de profil din cadrul Serviciului Român de Informații au intervenit cu echipajul de geniști specializat în astfel de intervenții, iar din partea ISU Suceava au fost deplasate echipaje de ambulanță și SMURD pentru a interveni în caz de nevoie.

Deocamdată nu avem un comunicat oficial privind incidentul de la Vama, dacă a existat sau nu o bombă în tren, vom reveni cu amănunte.

Actualizare ora 20.58: Trenul a pornit din Vama, cu 74 de minute întârziere

După 74 de minute, timp în care geniștii SRI au verificat în amănunțime garnitura de vagoane, nu a fost găsită nicio bombă, pasagerii au fost reîmbarcați iar trenul și-a reluat drumul către Suceava – Iași. Se fac cercetări în continuare pentru identificarea persoanei care a lansat apelul fals la 112, care a produs acest grav incident.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *