ALBINE ȘI VIESPI, POLENIZATORI ÎNARIPAȚI, program educațional la Muzeul de Științele Naturii

POLENIZATORI ÎNARIPAȚI – ALBINE ȘI VIESPI, un nou proiect de educație muzeală la care Muzeul Național al Bucovinei vă invită să participați în zilele de 10 și 11 martie 2022. Dacă programările depășesc orarul zilelor alocate, perioada de derulare se va prelungi până la sfârșitul lunii martie.

Specialiștii Muzeului de Științele Naturii marchează Ziua Internațională a polenizatorilor, invitând publicul la o oră de muzeu cu o temă și o abordare care să ofere clipe de relaxare culturală, așa cum numai la muzeu se pot petrece.

Activitatea didactică muzeală își propune să valorifice din perspectivă științifică cele peste 10.000 de himenoptere (viespi, albine, bondari), care există în depozitul de Entomologie al Muzeului de Științele Naturii. De asemenea, lecția de muzeu își propune să informeze și să conștientizeze publicul vizitator (preșcolar, școlar și liceal), într-un mod ludico-informativ, despre:

  • importanța și efectele benefice ale polenizatorilor înaripați la menținerea, consolidarea și păstrarea unui ecosistem natural sănătos;
  • influența negativă antropică asupra producției de miere și vieții albinelor;
  • principalele specii de albine melifere existente în lume;
  • răspândirea speciilor de albine periculoase și modalitățile de a ne proteja de înțepătura sau mușcătura lor;
  • comunicarea albinelor în interiorul și în exteriorul stupului în vederea detectării sursei de hrană;
  • principalele mijloace de apărare ale albinelor și viespilor.

Informațiile primite de la specialiștii Muzeului de Științele Naturii vor fi completate de poezii, fabule, ghicitori, curiozități, basme, mituri și legende despre albine și viespi din întreaga lume.

Programări și informații la telefoanele: 0230-213775 sau 0751571875.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other