Alcoolul i-a dat puteri nebănuite unui sucevean de 52 de ani, care, deși nu avea permis, a luat mașina și a ieșit la plimbare prin oraș, în miezul nopții. Polițiștii l-au băgat în arest, 60 de zile, ca să își revină

Ieri, 19.01.2020, puțin după miezul nopții, la ora 01.15, polițiștii de serviciu din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, în timp ce desfășurau acțiuni de patrulare pe strada Calea Unirii din Mun. Suceava, au oprit pentru control autoturismul marca BMW, condus de un bărbat de 52 de ani, localnic.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la UPU a Spitalului Județean Suceava pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, unde acesta a refuzat în prezența medicului de gardă recoltarea de probe biologice.

Fiind verificat în bazele de date, s-a constatat că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Polițiștii au întocmit proces verbal de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Față de bărbat s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, fiind introdus în CRAP din cadrul IPJ Suceava.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Suceava, prin ordonanţa din data de 19.01.2020, a dispus controlul judiciar pentru 60 zile.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *