Alegeri generale, 6 decembrie, 2020, mesajele candidaților. Galerii foto

Scrutinul electoral pentru desemnarea senatorilor și deputaților care ne vor reprezenta în Parlamentul României a demarat  azi dimineață, ora 07.00, pe teritoriul României și în celelalte state aflate pe același fus orar. În alte părți ale lumii, cetățenii români cu reședință în acele zone au început să voteze chiar și cu aproape o zi înainte. Dar  ora oficială a României, 21.00 a acestei zile de duminică, 6 decembrie 2020,  va fi cea declarată oficială pentru închiderea urnelor. Tot în jurul acelei ore, operatorii  specializați în domeniul statisticilor electorale vor oferi primele exitpoll-uri, care vor configura provizoriu viitorul parlament al României.

Până atunci mai sunt câteva ore, prilej bun pentru suceveni să afle care sunt gândurile cu care au mers astăzi  la vot  candidații aflați în prima linie din județul Suceava.

Într-o suită rapidă a declarațiilor făcute la ieșirea de la urnă de către candidați și de către susținătorii acestora, vom vedea care sunt dorințele candidaților suceveni pentru Parlamentul României, pentru bunăstarea județului. Fiecare dintre candidați  are un capitol oglindit într-un articol separat.

Ora la care s-au prezentat  la urne este cea care a determinat ordinea în această suită de mesaje.

Candidatul PMP Suceava, Marian Andronache, primul pe listă pentru Camera Deputaților a votat la secția organizată în cadrul USV  Suceava:

”Am votat bine pentru ca guvernul și Parlamentul României să pună umărul și să dezvolte România, să ducă țară acolo unde trebuie, în primele țări ale Uniunii europene. De 30 de ani România stagnează, s-a dezvoltat foarte puțin.  De aceea în România trebuie o schimbare. Am votat pentru 300 de parlamentari, pentru alegerea primarilor în două tururi, pentru eliminarea pensiilor speciale, pentru legea sănătății,. România trebuie să se schimbe iar schimbarea poate să înceapă astăzi.

Doru Lefter, candidatul PMP Suceava pentru Senatul Românei: ”Am votat pentru schimbare, pentru o justiție la lumina zilei, să nu mai auzim sintagma noaptea ca hoții, pentru dreptate, pentru țăranul român, pe care nu vrem să îl mai vedem în afara piețelor, fiindcă de 30 de ani, de când locuiesc și muncesc acolo, nu am văzut nicio schimbare pentru talpa țării”.

Primarul PNL al municipiului Suceava, Ion Lungu, a votat la Secția din incinta Colegiului Tehnic ”Samuil Isopescu”:

Am votat pentru dezvoltarea Românei, am votat pentru dezvoltarea județului Suceava, pentru dezvoltarea municipiului Suceava. Am votat pentru o echipă competentă care poate să facă acest lucru, pentru o echipă care poate să aducă fonduri europene, pentru că singura șansă de dezvoltare a României este atragerea de fonduri europene la nivel național și bineînțeles, la nivel local. Am votat pentru o viață mai bună pentru copiii și nepoții noștri! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Ioan Balan, deputat PNL de Suceava:  ”dezvoltarea Sucevei va trebui să se facă uniform în toate localitățile”

”Am votat azi în primul rând cu gândul la promisiunile pe care le-am făcut atât în campania electorală de la alegerile local cât și cele de la alegerile generale și  care vor trebui descărcate în acești patru ani de muncă. Am votat cu gândul la dezvoltarea Sucevei, a municipiului, a județului, la dezvoltarea Bucovinei. Am votat cu gândul la o echipă capabilă ca aceste lucruri să se întâmple. Am votat cu gândul că tot ceea ce avem noi de făcut este să dezvoltăm Suceava și să nu ne plângem că nu avem resurse pentru lucrul acesta. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție, 85 de miliarde de euro. Bani care vor ajunge și în județul Suceava, parte din ei în fiecare localitate din județul Suceava. Dezvoltarea Sucevei va trebui să se facă uniform în toate localitățile. Garanția că acest lucru se va întâmpla, este ca noi să votăm cu cei care își doresc dezvoltarea”, a declarat Ioan Balan, la ieșirea de la urne. 

În acest context a luat cuvântul și viceprimarul Lucian Harșovschi care a transmis că astăzi, în sărbătoarea sfântului Nicolae, românii sunt chemați cu toți la vot să voteze pentru dezvoltarea României, pentru continuitate, rugând pe toți sucevenii să se prezinte la vot până la ora 21.00, până când secțiile de votare sunt deschise.

Angela Zarojanu, secretar general al PNL Suceava a transmis, de asemenea, că este foarte importantă prezența la vot, pentru ca fiecare om să se gândească ce este mai bine pentru Suceava, ce este mai bine pentru România. Sper ca votul de astăzi să dea o șansă Sucevei să se dezvolte, așa cum merită toți cetățenii.

Mirela Adomnicăi, candidat PSD pentru Camera Deputaților : Un program de guvernare care oferă siguranță

Am votat pentru un program de guvernare pe care l-am prezentat pe tot parcursul campaniei electorale. Este un program de guvernare în care cred pentru că în primul rând, oferă siguranță. Oferă siguranță pentru sănătatea noastră, pentru locurile noastre de muncă, pentru o zi mai bună pentru fiecare dintre noi. Am votat cu speranța că, în urma votului nostru de astăzi va rezulta o majoritate care va guverna într-un mod mult mai responsabil pentru interesul fiecărui român și interesul României în general.

Ghervazen Longher, candidatul Uniunii Polonezilor din România, la Camera Deputaților: ”Am votat pentru unitate în comunitate”

”Astăzi am votat pentru UNITATE în COMUNITATE și pentru a duce mai departe proiectele demarate de Uniunea polonezilor din România. Realizările noastre sunt succesele noastre comune de aceea fiecare dintre noi ar trebui să mergem la vot, a transmis Ghervazen Longher, președintele Uniunii Polonezilor din România.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *