Alegeri parlamentare la termen pentru spargerea unui buboi politic. Opinie personală

S-au făcut demersuri la nivel parlamentar pentru ca alegerile generale să fie amânate. Motivul este cel cunoscut: numărul tot mai mare de infectări cu noul coronavirus, care ar putea fi  și mai mult amplificat de inter-relaționările sociale din campania electorală și, mai apoi, din ziua votului.

Nu știu dacă părerea mea contează, dar o spun: Dacă nu vor fi alegeri anul acesta, vor trebui organizate cel mai târziu până în luna martie a  anului viitor. Evoluția cazurilor de covid este acum, așa cum o vedem cu toții, cu săgeata în sus. Nu putem bănui cum vor arăta statisticile privind evoluția pandemiei din decembrie, cu atât mai puțin din ianuarie, februarie sau martie anul viitor.

Acum, Guvernul nu are sprijin parlamentar. Parlamentul nu este agreat de guvern. Putem spune: acum nu este momentul pentru organizarea de alegeri, argumentând că s-ar putea, din cauza acestora,  amplifica rata infecțiilor. Ce așteptări avem însă, pe prognoză, despre ceea ce se va întâmpla în România în următoarele patru luni?

Vor veni vaccinurile de la americani, ruși sau europeni și ne vom imuniza într-un procent rezonabil? Se vor auto-imuniza românii? Vor trece cu conștiinciozitate românii  la respectarea cu strictețe a regulilor de comportament social în vreme de pandemie în următoarele luni?

Un guvern nesusținut de parlament calcă pe loc. Va călca și mai mult pe loc după epuizarea mandatului legislativ de 4 ani. Mă gândesc că aceste alegeri trebuie organizate la termen, măcar pentru a sparge buboiul politic, la fel de nociv. Părerea mea. Cu respect. Neculai Roșca.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.