Alertă la Rădăuți după ce doi lei au scăpat din cușcă, la parcul ZOO

Rădăuțenii au primit în această dimineață prin sistemul RO ALERT o avertizare extremă prin care se anunță că a fost semnalată prezența necontrolată a doi lei, în municipiul Rădăuți, în proximitatea ZOO!

Populația este rugată să evite zona, să fie prudentă, să păstreze distanța față de animale și să nu încerce să se fotografieze cu acestea.

Era așteptat medicul veterinar, care urma să tranchilizeze cele două feline pentru fi băgate din nou în cușcă.

Din informațiile venite din Rădăuți, instituțiile de învățământ  au luat măsuri pentru protecția elevilor, aceștia fiind reținuți în școli până s-a rezolvat situația.

În comunicatul transmis de purtătorul de cuvânt al primăriei Rădăuți, Corneliu Cărdeiu, s-a explicat că ”în dimineața zilei de 9 iunie, în timpul igienizării cuștilor, doi lei au părăsit accidental perimetrul acestora și au rămas liberi în parcul Zoo.

Imediat, s-a activat planul pentru situații de urgență, perimetrul parcului Zoo fiind asigurat de forțele de ordine ( Poliție, Jandarmerie și Poliție Locală ). A fost chemat medicul veterinar Constantin Lazăr , care a tranchilizat ambele feline, ( ora 09:32 – leoaica, ora 09:36 – leul ). Perimetrul parcului Zoo este în siguranță în momentul actual!

Mulțumim autorităților și medicului veterinar Lazăr Constantin, care au gestionat cu profesionalism această situație!

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de mesajul RoAlert. Vă asigurăm că nicio clipă populația municipiului Rădăuți nu a fost pusă în pericol, mai mult, în acel moment, în parcul Zoo nu existau vizitatori!”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *