Aleșii locali vor vota studiul de fezabilitate pentru modernizarea Pieței Mici în ședința CL de joi, 27 iunie. Investiția cuprinde și o parcare subterană cu 59 de locuri și va fi gata în 24 de luni

În ședința ordinară din data de 27 iunie a.c.,va fi supus aprobării Consiliului Local municipal Suceava studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ”Construire hală cu parcare subterană pentru Piața agroalimentară George Enescu”.

Valoarea totală a investiției este de 10, 898 milioane de lei fără TVA. Lucrările se vor realiza în două etape. Prima etapă, aferentă anului 2019 va avea o valoare de 2,94 milioane de lei fără TVA iar cea de-a doua, preconizată pentru anul 2020 va costa 6,46 milioane de lei, fără TVA.

Se va construi de asemenea și o parcare subterană, cu 59 de locuri, pe o suprafață de 4722 metri pătrați. Noua investiție va fi dotată cu două centrale termice de 113 și 33 kilowați, 5 aeroterme, 5 ventiloconvectoare și două sisteme evaporative de răcire.

Durata preconizată de realizare a investiției este de 24 de luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor. Potrivit expunerii de motive, prima etapă, care se va realiza în anul 2019, va cuprinde lucrări de rezistență (fundații, stâlpi, planșeu din beton armat) aferente parcării subterane și parter, inclusiv acoperiș, trasee de alimentare cu energie electrică și fluide pentru instalații electrice, încălzire și sanitare aferente. A doua etapă se va desfășura pe parcursul anului 2020 și va cuprinde închiderile perimetrale (pereți, ferestre) și definitivarea instalațiilor (încălzire, răcire, sanitare și de ventilație.

Soluția tehnică urmărește realizarea unei parcări subterane cu acces auto și pietonal în și din Aleea Saturn (suplimentar acces pietonal și din aleea comercială) și a unei suprastructuri formată dintr-un sistem unitar acoperit format dintr-un singur modul funcțional, panouri izolatoare și tâmplărie geam termopan.

Se va asigura spațiu suficient pentru vânzarea produselor agroalimentare și nealimentare atât la mese cât și în spații închiriate comercianților.

 

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *