Alexandru Arșinel, invitat de onoare al Instituției Prefectului, a primit o distincție de excelență. ”Suceava reprezintă pentru mine o sursă de energie, legată ombilical de Dolhasca”, a transmis marele actor

Actorul Alexandru Arșinel a fost invitatul de onoare al Instituției Prefectului – udețul Suceava, în cadrul ședinței lunare a Colegiului Prefectural Suceava.
În deschiderea ședinței, prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a oferit distinsului maestru al artei teatrale umoristice o distincție de excelență, în semn de considerație pentru cariera artistică de excepție dăruită scenei românești și înțelegerii între oameni.
“Suceava, acest pământ mirific, sfânt, pentru mine și familia mea, reprezintă pentru mine o sursă de energie, pe care o transmit mai departe copiilor mei, fiind legat ombilical de Dolhasca.

Vă mulțumesc din suflet că îmi acordați această distincție, o voi păstra cu dragoste, cu fericire, și am s-o așez în colțul unde am semne de genul acesta, mai ales de la Suceava. Sper să mă reîntorc aici mai ales cu gândul să vă reîntâlnesc și să vă mulțumesc!”

 
Maestrul Alexandru Arșinel va fi prezent în această seară, pe scena Casei de Cultură Suceava, fiind invitat în spectacolul aniversar dedicat interpretului Alexandru Brădățan.
Actorul Alexandru Arșinel s-a născut la data de 4 iunie 1939, la Dolhasca- Baia, azi Suceava. Are o contribuție deosebită adusă teatrului de revistă, televiziunii, filmului românesc și o activitate scenică de aproape 60 de ani.
Alexandru Arșinel este Cetățean de Onoare al orașului Suceava și al comunei natale, Dolhasca, astăzi oraș, iar din 2014 Casa de Cultură din localitate îi poartă numele.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *