Alexandru Ovidiu Vintilă, reales în fruntea Societății Scriitorilor Bucovineni pentru un mandat nou de patru ani

Societatea Scriitorilor Bucovineni (SSB) și-a ales astăzi conducerea, pentru un nou mandat de patru ani. Membrii Societății, participanți la Adunarea Generală a SSB care s-a desfășurat în Sala ”Elena Greculesi” de la Biblioteca Bucovinei ”I.G.Sbiera”, au reconfirmat în unanimitate, prelungirea mandatelor celor care au condus Societatea Scriitorilor Bucovineni în ultimii patru ani.

Poetul Alexandru Ovidiu Vintilă a fost reales președinte al Societății Scriitorilor Bucovineni. Scriitorul Cezar Straton va fi în continuare vicepreședinte iar Paraschiva Abutnăriței secretar al SSB.

Președinte de onoare al Societății Scriitorilor Bucovineni este și pentru următorii patru ani monahia Elena Simionovici. Dânsa a fost de altfel cea care și-a asumat misiunea de a modera  evenimentul de astăzi.

Alexandru Oviziu Vintilă a prezentat un raport de activitate pentru ultimii ani, știindu-se că, din motive obiective, cauzate de pandemia covid, astfel de întâlniri nu au putut avea loc cu participare față în față. Cu toate acestea, prezentarea succintă a lucrurilor bune făcute de SSB, mai ales editarea revistei Bucovina Literară, publicație care nu numai că și-a păstrat statutul de fanion al presei culturale din această parte a țării dar a fost integrată cu succes în rețeaua națională și internațională a publicațiilor literare, au convins membrii SSB că aceste bune practici trebuie să continue.

Parte din scriitorii prezenți au dat culoare ședinței, oferind momente de destindere prin micile intervenții: versuri, catrene, epigrame, vorbe de duh, multe dintre acestea create ad hoc.

S-a vorbit despre reînființarea unui cenaclu al Societății Scriitorilor Bucovineni, propunere îmbrățișată de cei prezenți, dar și despre dimensiunea cotizației anuale, care să asigure buna funcționare a activității SSB. Dacă până anul acesta, cotizația a fost de 50 de lei anual, s-a convenit unanim ca   această să fie din 2023 de 100 de lei pe an.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *