Alexandru Rădulescu, deputat PSD de Suceava: după categoria vârstnicilor afectați prin neplata la timp a pensiilor, e rândul tinerilor să fie nedreptățiți de guvernarea liberală

Într-un comunicat transmis astăzi, deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu transmite că ”pentru PSD sprijinul acordat tinerilor a fost o componentă majoră a guvernării – fapt dovedit prin măsurile luate în acest sens precum creșterea cuantumului alocațiilor și burselor, acordarea de gratuități pentru transport, manifestări culturale și sportive, promovarea unor programe guvernamentale: acordarea a 2250 lei/lună  angajatorului care angajează tineri absolvenți, programul ”START-UP” prin care tinerii puteau obține 200.000 lei pentru demararea unei afaceri, programul ”Investește în tine” prin care tinerii puteau împrumuta, cu dobândă suportată de stat, suma de 40.000 lei pentru finanțarea educației și pregătirii profesionale”.

La aceste măsuri, precizează deputatul Rădulescu, se adăuga programul ”Prima casă” prin care tinerii puteau să-și achiziționeze o locuință cu dobândă subvenționată de stat. Anual cam 30.000 de tineri au reușit să-și achiziționeze o locuință prin acest program.

”Deși e cunoscut faptul că tinerii români întâmpină mari dificultăți în achiziționarea unei locuințe guvernul liberal actual anunță, cu cinism, că renunță la acest program. Obținerea unei locuințe devine aproape imposibilă pentru tineri ținând cont de faptul că singura variantă rămasă este un credit bancar clasic. Însă dobânzile practicate sunt prohibite pentru tineri fiind mai mari decât cele din țările de origine ale acestor bănci – încă o dovadă a dublului standard practicat de acestea.

Așadar, după categoria vârstnicilor afectați prin neplata la timp a pensiilor și prin neasumarea majorării pensiilor prevăzute pentru 2020 e rândul tinerilor să fie nedreptățiți de guvernarea liberală”, a spus Alexandru Rădulescu .

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *