Mopan Suceava
Politica

Alexandru Rădulescu, deputat PSD de Suceava: Guvernul României a creat cadrul prin care primăriile pot primi alocări financiare pentru derularea proiectelor de alimentare cu gaz a localităților

Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu precizează într-un comunicat transmis astăzi că „o problema importantă a județului Suceava, încă nerezolvată dar clar în curs de rezolvare, este cea legată de extinderea conductei de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei. Realizarea acestei vechi dorințe a dornenilor a constituit o prioritate pentru social-democrații suceveni, iar în urma demersurilor repetate ale președintelui Ioan Stan și ale miniștrilor social-democrați ai Economiei, acest obiectiv este prevăzut în bugetul societății Transgaz. Singurul obstacol existent în calea acestei extinderi este existența unui litigiu între Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuțiului și Regia Națională a Pădurilor asupra terenului pe care ar trebui să se construiască această conductă”.

Deputatul Rădulescu mai transmite că „așa cum ne-am asumat, am identificat soluții pentru rezolvarea acestei probleme: una guvernamentală, inițiată de Ministerul Economiei și una legislativă inițiată de noi, parlamentarii social-democrați suceveni. Aceasta a parcurs deja, marți, prima etapă, când la comisia de administrație publică din Camera Deputaților (comisie raportoare), ne-a fost admis un amendament ce ar rezolva problema construirii acestei conducte chiar și în situații de litigiu”.

Acesta a subliniat că a constat în presa ultimelor zile, marcată de prezența ministrului social-democrat Daniel Suciu în județ, că acesta problemă este și pe agenda liderului liberal sucevean – președinte al Consiliului Județean. „Însă dumnealui are doar o abordare teoretică. Fie din diletantism (dar nu-l pot suspecta de așa ceva), fie din dorința de a manipula opinia publică suceveană, dumnealui încearcă să bagatelizeze acest demers și afirmă cu ușurință că această problemă se poate rezolva cu un un simplu Ordin de Ministru”, spune deputatul Rădulescu.

„Îmi pun în mod firesc întrebarea: dacă ar fi fost așa simplu, de ce nu a solicitat acest lucru, în 2016, guvernului condus de fostul său subaltern Dacian Cioloș? (Ar fi o întrebare similară și în cazul șoselei de centură a Sucevei pe care a promis că o termină în 3 luni după ce câștigă șefia Consiliului Județean). Tot dumnealui vine cu o soluție, nerealistă zic eu, pe care o atribuie ministrului Daniel Suciu (fapt negat vehement de acesta): cea a extinderii conductei de gaz dinspre Bistrița spre Vatra Dornei. Este o idee la fel de utopică ca cea pe care a avut-o cu translocarea spitalului regional de la Iași la Suceava menită doar să creeze iluzii nefondate sucevenilor. Soluțiile reale sunt cele pe care le-am evidențiat inițial și care vor fi puse în operă prin implicarea Guvernului și a parlamentarilor PSD”, susţine deputatul.

Deputatul Alexandru Rădulescu a mai precizat faptul că vineri, prin ordonanța de modificare a OUG 114/2018, Guvernul României prin Fondul de Dezvoltare și Investiții a creat cadrul prin care primăriile pot primi alocări financiare pentru derularea proiectelor de alimentare cu gaz a localităților.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *