Aliații europeni ai lui Vladimir Putin

Criza aeroporturilor din Europa, criza feroviarilor europeni, criza camionagiilor europeni, criza benzinarilor care urcă prețul la pompă și a șoferilor europeni care alimentează la pompă de 10 bani, criza gazelor naturale, criza scăderii nivelului general de trai în marea familie europeană. Milioane, zeci de milioane, poate chiar sute de milioane de cetățeni europeni se simt frustrați. Liderii lor, prezenți des la televizor și pe rețelele de socializare se bat cap în cap și habar n-au  cum să gestioneze crizele.

Tot mai mulți europeni arată cu degetul la ceea ce se întâmplă în celălalt capăt al lumii, acolo unde Putin și rușii lui devotați au invadat un colț al continentului.

Cum adică? Acolo e Europa? Europa suntem noi! Aici, noi, marea familie care conducem Europa adevărată! Ce avem noi cu teritoriile acelea de la mii de kilometri depărtare, ori cu oamenii de acolo? Nimic! Nouă ne scade nivelul de trai de la o zi la alta iar de vină sunt chiar ei, că se bat ca proștii, în loc să-și vadă de treaba lor, să cultive grâu, să avem noi ce mânca.

Iar liderii noștri pun sancțiuni după sancțiuni celui care ne dă gaze și petrol! Ce-avem noi cu acela? I-am fost în casă? Mi-a fost în casă? Parcă auziserăm că e bolnav rău, că e pe moarte. Nu-i pe moarte? Foarte bine! Dar să nu mă ardeți la card, că facem probleme! Ia să vedem pe unde scoateți cămașa. Ați spus că sunt probleme? Ia poftim încă una!

Iar acolo, departe, Putin își freacă mâinile, zâmbește subțire pe sub buză și-i spune lui Medvedev: Vezi cât de proști sunt, băi Dimitri? Nu-i așa că a fost bună ideea mea?

Poate a noastră, prietene Vladimir.

Medvedeve, ia vezi-ți de lungul nasului. Doar nu vrei să te sinucidă vreunul! Ia mai bagă una de-aceea amenințătoare pe internet! Zaharova! La treabă, lasă vodca! Lavroave, te-ai moșnegit? Pune-i pe ăia de la televiziunea de stat să mai bage de două-trei ori spaima în nătângii ăia! Cum e pe front generale?

Așa și așa, cam greu, tovarăse Vladimir Vladimirovici…

Tovarăș? Așa și așa? Wagner, sau cum te-o fi chemând! Ia-l pe galonatul ăsta de aici, rupe-i tresele și să nu mai aud de el!

Dar, domnule…

Acuma sunt domn? Prea târziu! La Sibir cu tine! Ești degradat și condamnat potrivit vechilor legi ale noastre rusești, moștenite de la Petru cel Mare!

În cealaltă parte a Europei, protestele continuă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other