ALIMENTAREA CU APĂ A CASELOR DE PE STRADA TRAIAN ȚĂRANU DIN SUCEAVA, BLOCATĂ IARĂȘI ÎN CJ DE CONSILIERII PSD

Proiectul de hotărâre privind exprimarea acordului județului Suceava, prin Consiliul Județean Suceava, în vederea executării lucrărilor de montare a unei conducte subterane de apă și realizarea branșamentului la magistrala de apă, de către primăria municipiului Suceava, pe terenul proprietate publică a județului Suceava, situat în incinta Asociației Blijdorp-România, de pe strada Ion Irimescu, a fost respins a doua oară în ședința ordinară a Consiliului Județean de astăzi, 25 septembrie.

Ca atare, lucrările de alimentare cu apă a celor peste 50 de locuințe de pe strada Traian Țăranu, cărora le este destinată investiția municipalității rămân în continuare sistate. Consilierul județean PSD, Dan Ioan Cușnir, cel care a atras atenția acum o lună că primăria a intrat cu conducta ce urma să asigure alimentarea cu apă a caselor de pe această stradă, situată în vecinătatea cartierului Obcini pe teritoriul Consiliului Județean, a fost și astăzi cel care a susținut că ”unde-i lege, nu-i tocmeală”. Fiind vorba de o distanță de 7 metri pe care conducta a pătruns de pe teritoriul municipiului Suceava, pe teritoriul județului Suceava într-o zonă în care, atunci când a fost realizat proiectul, nu se știa cu certitudine pe unde trece granița, specialiștii din aparatul propriu al CJ, după o lună de verificări la fața locului, au apreciat că nu există un impediment legal în a se da acordul solicitat. Mai ales că această țeavă traversează pe sub pământ zona vizată, nu încurcă pe nimeni iar după instalarea ei, terenul va fi readus la starea inițială.

Dan Ioan Cușnir a arătat însă că, chiar cu riscul de a părea ridicol, făcându-se că nu vede abuzul celor de la Primăria Suceava, a trebuit să pună înainte interesul legal față de cel personal, chiar dacă are de suferit chiar el (consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir locuiește chiar pe strada vizată, Traian Țăranu). Pe de altă parte, dânsul a transmis că locuitorii dep e acea stradă au apă curentă și nu sunt dependenți de o conductă a municipalității, folosită ca pretext pentru a nu asfalta respectiva stradă.

O voce din rândul consilierilor a atras atenția că va fi imposibilă instalarea unei rețele de hidranți în zonă și ferească Dumnezeu de un incendiu.

Dan Ioan Cușnir a propus o soluție de deblocare a situației – să se insereze în proiectul de hotărâre un amendament privind intrarea în legalitate pentru lucrările deja efectuate de Primărie. S-a argumentat că nu se pune problema intrării în legalitate de vreme ce nimic nu s-a făcut nelegal. Amendamentul a fost supus totuși la vot și a căzut, cu 19 voturi împotrivă și 14 pentru.

Votul final pentru acordul solicitat de Primăria Suceava a fost însă cel decisiv. 20 de consilieri județeni au votat pentru, 13 s-au abținut și 2 au votat împotrivă. Fiind vorba despre o hotărâre ce vizează patrimoniul județului, era nevoie de minim două treimi din numărul total al consilierilor, astfel încât proiectul nu a trecut. Consecința imediată este că până la o dată necunoscută, lucrările de realizare a rețelei de alimentare cu apă pentru casele de pe strada Traian Țăranul nu vor putea fi terminate.

La finalul ședinței, veteranul deliberativului județean, consilierul PSD Mihai Grozavu a avut un moment de sinceritate, declarând în plen că ar fi votat altfel, dacă ar fi venit să participe la ședința CJ de astăzi, un reprezentant al Primăriei Suceava, reiterând o afirmație anterioară a colegului său mai tânăr Dan Ioan Cușnir care a apreciat că lipsa unui reprezentant al municipalității la această discuție, constituie o sfidare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.