Alin Opincaru, membru desemnat în comisia de realizare a proiectului pentru Parcul Șipote, contestat pentru că este afiliat politic. Primarul Ion Lungu pune la dispoziție ONG-urilor spații în care să se întâlnească și să se pună de acord

Primarul municipiului Suceava Ion Lungu a anunțat că ieri a a avut loc prima întâlnire online  a comisiei constituite pentru întocmirea   proiectului tehnic pentru Parcul Șipote. Reprezentantul Romsilva a precizat cu acest prilej, încă odată, care sunt amenajările permise în pădurile parc: alei amenajate din material ecologic cu lățimea de maxim doi metri,

piste de biciclete, puncte de informare, toalete ecologice, construcții provizorii din lemn cu suprafață construită de maxim 15 metri pătrați. ”Sunt limitări destul de severe pentru amenajarea Parcului Șipote, trebuie să ne încadrăm în ele. Cei care lucrează la realizarea acestui proiect care va fi prezentat în Consiliul local spre aprobare trebuie să țină cont de aceste prevederi legale”, a spus Ion Lungu.

Pe de altă parte, el a făcut public și un diferend iscat în rândul liderilor  societății civile sucevene, parte dintre aceștia neagreându-l pe reprezentantul desemnat în această comisie, Alin Opincaru.

”Nu îmi face deloc plăcere, nu ne amestecăm deloc în treburile societății civile dar este o sesizare la primărie din partea unor reprezentanți ai societății civile care îl contestă pe domnul Alin Opincaru, cum că el nu este reprezentantul societății civile din Suceava. Pentru că la data la care a fost votat, era reprezentantul unui partid politic.  Primăria nu poate decât să le pună la dispoziție sala de la etajul 5 ori sala de la Teatrul Matei Vișniec pentru ca ONG-urile care reprezintă cu adevărat societatea civilă să se întâlnească și în mod democratic să își desemneze reprezentanții în echipa care va propune proiectul de amenajare a Parcului Șipote. Va trebui deci, într-un fel sau altul, să mediem această situație”, a declarat primarul Ion Lungu.

În acest context, el a spus că astăzi, 21 aprilie, s-a făcut curățenie în parcul Șipote și în pădurea Zamca iar la Șipote vor fi realizate mici reparații pentru că deocamdată doar atât se poate. ”Rugămintea cea mai mare: noi facem curățenie dar sucevenii au obligația să ne ajute să o păstrăm. Nu sunt adeptul amenzilor dar, dacă nu va fi o altă soluție, vom ajunge și acolo”, a atenționat primarul municipiului reședință de județ.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *