Alocații bugetare, școli beneficiare, costul per elev, programul simulărilor la examene, anunțate azi de ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a susținut azi o  conferință de presă în care a transmis mai multe anunțuri legate de bugetul alocat pentru 2019 pentru sistemul de învățământ, câte școli vor beneficia de fonduri, costul standard pentru elev, durata anului școlar, examenele de simulare la Evaluarea Națională și la Bacalaureat precum și privind prima etapă de înscriere în învățământul primar.

Principalele anunțuri făcute de ministrul Ecaterina Andronescu în conferința de presă de astăzi sunt următoarele:

– Bugetul alocat Învățământului în anul 2019 crește cu aproximativ 10 miliarde lei (un plus de 41,49% comparativ cu anul precedent)
– 5.095 de unități de învățământ preuniversitar de stat vor beneficia de fonduri pentru realizarea unor lucrări de extindere/reabilitare/modernizare/dotare prin PNDL I & II, POR și AFIR
–  Prin intermediul Proiectului Național „România digitală” (titlul 58 – „Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020”) vor fi achiziționate table inteligente și tablete
–  Costul standard per elev/preșcolar pentru coeficientul 1 crește de la 4.413 lei la 5.384 lei
 – Anul școlar 2019 -2020 va avea 35 de săptămâni de cursuri, care se vor desfășura în perioada 9 septembrie 2019 – 12 iunie 2020. Vacanța de iarnă va avea o durată de 3 săptămâni, fiind și vacanță intersemestrială, evitându-se astfel fragmentarea accentuată a anului școlar.
 – Simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a se va desfășura în intervalul 11-13 martie 2019. La această simulare vor participa, în premieră, și elevii de clasa a VII-a.
 – Simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat (clasele a XI și a XII-a) este programată în intervalul 18 – 21 martie 2019.
 – Prima etapă de înscriere în învățământul primar (completarea și depunerea cererilor-tip) este prevăzută pentru perioada 4 – 22 martie 2019.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *