Actualitate

Alt vehicul de mare tonaj confiscat de polițiști pentru transport ilegal de lemn, la Vama

La data de 21.03.2023, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, au oprit pe DN 17, comuna Vama, pentru control, o autoutilitară care transporta material lemnos.

În urma controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara era condusă de către un bărbat domiciliat în comuna Stulpicani. Acesta, la solicitarea lucrătorilor de poliție a prezentat documentele personale, ale mașinii dar și avizul de însoțire pentru cantitatea de 14,12 mc lemn rotund rășinoase, specia molid.

Întrucât, existau suspiciuni cu privire la proveniența materialului lemnos încărcat în autoutilitară, respectiv faptul că nu are proveniență legală, s-a procedat la interogarea aplicației electronice SUMAL 2.0 CONTROL, stabilindu-se faptul că pentru avizul de însoțire, a fost efectuată finalizarea emiterii la data de 21.03.2023, ora 10:00:10, respectiv cu aproximativ 3 minute înainte de efectuarea controlului în trafic, rezultând faptul că „transportatorul profesionist, în timpul transportului a oprit în mod intenționat datele mobile, sistemul de localizare sau a dezinstalat aplicația SUMAL 2.0 avize sau a constatării agentului constatator care a realizat controlul”, fiind considerat material lemnos fără proveniență legală.

Autoutilitara a fost condusă la sediul Depozitului pentru Bușteni Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama, unde materialul lemnos a fost descărcat și inventariat, rezultând o cantitate de 15,81 mc lemn rotund rășinoase, specia molid.

Cantitatea de 15,81 mc lemn rotund în valoare de 8.036 lei a fost confiscată și depozitată la sediul Depozitului pentru Bușteni Dragoșa, iar autoutilitara în valoare de aproximativ 20.000 euro a fost confiscată și depozitată la spațiul de depozitare special amenajat al IPJ Suceava.

 

Doar de la începutul acestui an au fost deja confiscate 7 vehicule de mare tonaj utilizate la transportul ilegal de lemn, valoarea acestora depășind 200.000 Euro.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *