”Am luat banii elvețienilor”, constatarea viceprimarului Lucian Harșovschi, care speră că municipiul Suceava o să ”ia banii elvețienilor” și pentru noi proiecte de dezvoltare a municipiului Suceava

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat ieri într-o conferință de presă că mâine va fi prezent la București, la Palatul Parlamentului, la conferința de închidere a proiectului cu fonduri elvețiene pentru  care primăria Suceava a aplicat și a absorbit mai multe fonduri oferite de Elveția. Este vorba despre cele două proiecte majore de  cooperate elvețiano-român ,  în valoare totală de 9,5 milioane de franci elvețieni.

Lucian Harșovschi a arătat că primul proiect a vizat iluminatul public în municipiul Suceava și a continuat declarația de presă:

”Așa cum știți și dumneavoastră,  am luat banii elvețienilor și am modernizat iluminatul public pe străzile din municipiu. S-au schimbat toate corpurile de iluminat pe LED în municipiul Suceava. Pentru că  au fost făcute economii în urma acestui proiect, suplimentar în școlile din municipiul Suceava s-au înlocuit rețelele de iluminat clasice cu cele tip LED.

Un al doilea proiect privind  fructificarea fondurilor puse la dispoziția municipiului Suceava de elvețieni, care vizează mobilitatea, vehicule electrice pentru municipalitate, s-au alocat sume importante.  Pentru 1, 7 milioane de lei au fost instalate puncte de încărcare pentru automobile electrice, s-au achiziționat vehicule electrice pentru dotarea parcului auto a municipiului Suceava,  cu 11 autoturisme electrice, două furgonete electrice, autoutilitare electrice, o autocisternă și alte autospeciale, toate electrice.

Cele două loturi împreună au o valoare de 2,4 milioane de lei plus TVA iar din economii s-au achiziționat 10 biciclete electrice dar și 5 autobuze electrice.

”La conferința de presă finală de mâine de la București vor participa Suceava, Cluj, Arad și Brașov. Știm exact ce avem de făcut și în continuare,  avem informații că mai sunt bani la dispoziție și mergem să îi luăm, după ce vom afla care sunt măsurile care vor fi finanțate.  Mâine cred că vom da un exemplu de bună practică în ceea ce facem în municipiul Suceava în ceea ce privește absorbirea acestor fonduri elvețiene” a transmis viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *