Ambasadorul Franței în România, Laurence Auer, propusă pentru titlul de Cetățean de Onoare a municipiului Suceava, de primarul Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participaat astăzi, la Institutul Francez din București, la o întâlnire între aleși locali din România și aleși locali din Franța.

El a transmis că principala problemă abordată a fost legată de situația din Ucraina.

”S-a discutat despre conflictul din Ucraina și consecințele acestuia asupra Europei și despre gestionarea refugiaților în România și în Franța. Doamna ambasador al Franței în România, Excelența Sa Laurence Auer, a mulțumit în plenul reuniunii municipiului Suceava pentru implicarea și ajutorul acordat migranților și cetățenilor rămași în Ucraina.

Am avut o scurtă discuție cu doamna ambasador pe tema relațiilor municipiului Suceava cu Franța, despre funcționarea Alianței Franceze la Suceava și despre relațiile de colaborare cu orașul francez Laval, care este înfrățit cu Suceava și posibilitatea colaborării cu alte orașe din Franța.

Pentru implicarea doamnei ambasador în realizarea Alianței Franceze la Suceava, pentru implicarea în gestionarea migranților ucraineni (Excelența Sa a vizitat săptămâna trecută orașul Suceava și vama Siret), voi propune ca Excelența Sa să fie declarată Cetățean de Onoare al Municipiului Suceava.

De asemenea, am avut discutii pe teme administrative la Compania Națională de Investiții, la Ministerul Finanțelor Publice, la Ministerul Dezvoltarii Regionale și al Lucrărilor Publice.

În urma acestei întâlniri de solidaritate cu Ucraina, sper ca atât autoritățile locale din Romania cât si cele din Franța să poată ajuta cât mai mult poporul ucrainean. Doamne ajută!”, este mesajul transmis de primarul Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other