Ambulatoriului integrat al Spitalului de Boli Cronice Siret se extinde, modernizează și dotează. Contractul cu o valoare totală de peste două milioane de euro a fost semnat azi de către primarul Adrian Popoiu

Primarul orașului Siret a anunțat că astăzi a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Extindere și dotare Ambulatoriu Integrat din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret, județul Suceava”.

Valoarea totală a proiectului este de 11.700.893 lei (aproximativ 2,46 milioane de euro la cursul actual). Implementarea proiectului se va realiza între anii 2019 – 2022.

Obiectivul general al proiectului este extinderea funcțională a ambulatoriului integrat al Spitalului de Boli Cronice Siret prin construirea unei clădiri noi și dotarea acesteia în vederea creșterii accesibilității la servicii de îngrijire medicală a populației situate în aria de deservire a Spitalului de Boli Cronice Siret, în special a persoanelor sărace și a celor cu acces redus la servicii de sănătate, a spus primarul Popoiu.

În vederea întăririi capacității de diagnosticare în cadrul clădirii nou construite va fi înființat un laborator de imagistica care va fi dotat cu computer tomograf si cu osteodensitometru. Acest lucru va permite investigarea persoanelor bolnave la Siret fiind eliminate deplasările la spitalele din Rădăuți și Suceava.

Pentru a putea răspunde unei palete largi de afecțiuni ce vor putea fi tratate, prezentul proiect propune extinderea funcțională a ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret, cu următoarele cabinete: neurologie, cardiologie, acupunctură.
În domeniul BFT se propune crearea de noi săli de tratament în următoarele domenii: băi galvanice, împachetări parafină și nămol, combine terapeutice, laser, magnetoterapie, unde scurte, kinetoterapie, recuperare neuromotorie computerizată.

De asemenea, va fi înființată o sala de hidroterapie (serviciu nou) cuprinzând un bazin cu apă sărata, jacuzzi, saune.

Tot în cadrul ambulatoriului de recuperare fizica și balneologie va fi înființată și dotată o sală de tratament pentru recuperare neuromotorie computerizată. Aceasta este destinată pentru pacienții cu dizabilități locomotorii, totale sau parțiale, bazat pe reproducerea mișcărilor mersului prin utilizarea sistemului de scripeți și orteze robotizate pentru efectuarea exercițiilor ghidate în funcție de programe de antrenament stabilite de către terapeut, a mai spus Adrian Popoiu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.