Amendă de 11.305 lei și autoutilitara confiscată de la un bărbat din Valea Moldovei prins transportând 15 metri cubi de bușteni fără acte

La 01.06.2019, ora 05.30, un echipaj mixt din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și a Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe raza localității Păltinoasa,  autoutilitara condusă de un bărbat de 51 de ani din comuna Valea Moldovei care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 15,368 m.c. bușteni de gater de esență rășinoase.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoutilitara are inspecția tehnică periodică (ITP) expirată.

Pentru abaterile constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum total de 11.305 lei, autoutilitara în valoare de 15.000 lei a fost confiscată,  plăcuțele și certificatul de înmatriculare au fost reținute, iar materialul lemnos în valoare de 5.406 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *