Amendă de 5000 de lei pentru un vicovean care transporta lemn în cantitate dublă faţă de cea trecută în acte

Ieri, 15.09.2019, după miezul nopţii, la ora 00.30, un echipaj din cadrul SPR 4 Gălănești, a oprit pentru control pe DJ 178 C din comuna Bilca, autoutilitara marca Mercedes, condusă de B.M., un bărbat de 25 ani, din Vicovu de Sus, care transporta cherestea rășinoase și a prezentat un aviz de însoțire secundar, emis la data de 14.09.2019, ora 23.59, de o societate comercială cu sediul în oraşul Vicovu de Sus, pentru cantitatea de 4.01 m.c. cherestea.

Verificând încărcătura transportată s-a constatat faptul că acesta transporta o cantitate de cherestea mai mare decât cea specificată în avizul de însoțire, motiv pentru care s-a procedat la însoțirea conducătorului auto și a transportului la sediul F.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna, pentru continuarea verificărilor.

Cu aceasta ocazie s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic din cadrul Ocolului Silvic Putna, care, în urma inventarierii și măsurării materialului lemnos transportat a stabilit că acesta este în volum total de 8.67 m.c., cu 4.66 m.c. în plus față de volumul specificat în avizul de însoțire, din care 3.34 m.c. cherestea molid și 1.32 m.c. lemn foc molid (deșeuri debitare). Valoarea materialului lemnos transportat în plus față de avizul de însoțire este de 2.279.13 lei.

B.M. a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar materialul lemnos găsit în plus față de avizul de însoțire, respectiv cantitatea de 4.66 m.c a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.