Mopan Suceava
Actualitate

Amendă de 5000 de lei unui botoșănean care a abandonat un câine în Dumbrăveni. Amendă de 3000 de lei unui câmpulungean pentru că a abandonat doi pisoi, băgați într-un sac

La data de 29.08.2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au aplicat 2 sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 8.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor legii privind protecția animalelor,  respectiv pentru abandonarea unui animal a cărei existență depinde de îngrijirea omului.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor în cadrul unor sesizări înregistrate la nivelul structurii, aceștia au identificat un bărbat din județul Botoșani, care la data de 23.07.2023 a abandonat un câine pe raza localității Dumbrăveni, județul Suceava, aceasta fiind sancționat cu amendă în valoare de 5000 lei.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate și vizualizării unor materiale video, polițiștii s-au autosesizat și au constatat faptul că, la data de 22.08.2023, ora 10:57 un bărbat a abandonat un sac în care se aflau doi pisoi, pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Acesta fost identificată și sancționată contravențional cu amendă în valoare de 3000 lei.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția cetățenilor că abandonul oricărui animal, a cărei existență depinde de îngrijirea omului, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 12.000 lei conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor – republicată.

Ei atrag atenția că, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și a metișilor acestora, iar neîndeplinirea acestei obligații se sancționeză contravențional cu amendă de la 5000 lei la 10.000 lei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *