Amendament la Legea pensiilor votat, promovat de deputații PSD Eugen Bejinariu și Alexandru Rădulescu, privind reducerea vârstei standard de pensionare a persoanelor care au trăit în zone miniere

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a transmis un comunicat de presă în care a arătat că, împreună cu colegul său social democrat sucevean Alexandru Rădulescu a determinat votarea unui amendament la Legea privind sistemul unitar de pensii care vine în sprijinul celor care au trăit în zone afectate de poluarea rezultată din minerit, în  domeniul extracției minereurilor neferoase.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul comunicatului de presă:

Astăzi, 13.10.2020, în Camera Deputaților, la inițiativa parlamentarilor social-democrați suceveni Eugen Bejinariu și Alexandru Rădulescu, s-a votat un amendament la art. 65 al Legii privind sistemul unitar de pensii. Acest articol prevede ca persoanele care au trăit cel puțin 30 de ani  în zonele afectate de poluarea remanentă determinată de extracția și prelucrarea minereurilor neferoase pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare. Amendamentul propus include în aceste zone afectate de poluare și localitățile sucevene Crucea, Ostra, Stulpicani, Broșteni.

Deputat, Eugen Bejinariu

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *