Amenințări grave și injurii nenumărate după publicarea unui articol despre activitatea activistului de mediu rădăuțean Daniel Bodnar

Am preluat print screen -urile și am indentificat IP-ul unui cont aparent fără identitate, după descriere părând ca aparținând unui localnic care a trecut cel puțin odată prin Londra – United Kingdom. La momentul potrivit, vom face public și numele proprietarului acestuia  precum și locația din care a transmis aceste mesaje:

”Bai căcaților, aveți grijă că s-ar putea sa va întâlniți cu cineva foarte prietenos când va duceți acasa, jegurilor, sunteți niște mizerii de oameni corupți, mânjiți cu căcat”.

Sau: ”Aveți grijă că o știre falsa se uita, dar să învățați să mergeți iar și să folosiți mâinile, mai greu”.

Mai sunt alte, nu puține, asemenea mesaje pe conturile și pe paginile de socializare unde s-a distribuit articolul publicat de Suceava smartpress, privind întâmplarea din data de 16 octombrie, pe la amiază, când activistul de mediu Daniel Bodnar din Rădăuți a anunțat prin 112 un transport ilegal de lemn la Horodnic iar polițiștii chemați să certifice adevărul celor susținute de el, au constatat în cele din urmă că transportul s-a efectuat respectând legislația forestieră. Am mai spus că nu este pentru prima dată când Daniel Botnar dispune oprirea transporturilor de material lemnos și se dovedește ulterior că a fost vorba de un exces de zel. Cu puțin timp înainte, Smart press a prezentat un caz asemănător,  cu același rezultat, iar administratorul firmei transportatoare și-a făcut publică intenția de a-l acționa în judecată pe Daniel Bodnar și a-i cere daune pentru pierderile produse societății prin ”holdup-ul” determinat de el la timpul respectiv.

Nu i s-au contestat nicicum meritele lui Daniel Bodnar, desfășurate în limitele legii, de a stopa defrișările ilegale din județul Suceava și care, cu siguranță, s-au redus și datorită lui.

Dar dacă tânărul rădăuțean acceptă ca aliați pe rețelele de socializare persoane care publică amenințări concrete la adresa autorului unui articol altcumva echitabil, se poate trece foarte ușor la extrema cealaltă.

Desigur, voi cere sprijinul organelor în drept pentru tragerea la răspundere a autorilor acestor amenințări făcute în spațiul public. Și cu sprijinul Poliției, și cu sprijinul Parchetului. Eu consider că acestea sunt instituții cheie pentru ținerea sub control  a actului infracțional. Cei care luptă pentru o planetă verde, fără încălzire globală, desfășoară o activitate merituoasă care poate constitui sprijin pentru entitățile la care am făcut referire.

Acum câteva săptămâni, Suceava smartpress a publicat, in extenso, un articol pornit de la faptul că într-o noapte, geamurile de la mașina proprie a lui Daniel Bodnar și cele de la casa socrului său din Vicovu de Sus, unde se afla în vizită, au fost sparte de indivizi proveniți din ”Mafia lemnului”. Domnia sa nu s-a ferit să indice numele agresorilor și a declarat că îi va deferi justiției.

La fel va proceda și semnatarul articolului, cu cei care nu sunt cu nimic mai breji decât atacatorii casei socrului lui Daniel Bodnar de la Vicovu de Sus și care au umplut de culoare comentariile la adresa textului vizat în acest articol. În rest, sănătate și bună credință!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *