Amenzi aplicate şi lemn confiscat de la trei şoferi din Frătăuţi, porniţi în convoi la drum

Ieri noapte, 16.04.2019, la ora 03.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, la ieșire din comuna Dornești spre comuna Bălcăuți, trei autoutilitare care transportau material lemnos, respectiv:

– autoutilitara condusă de un bărbat de 60 de ani din comuna Frătăuții Noi care transporta în baza unui aviz de însoțire emis la 15.04.2019, cantitatea de 2,52 m.c. cherestea tivită din specia molid și 2,5 m.c. lătunoaie de molid. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea înscrisă în documente, polițiștii au solicitat sprijinului specialiștilor silvici care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta 11,604 m.c. cherestea tivită de esență rășinoase din specia molid și nu cea din documente. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, respectiv 9,084 m.c. cherestea tivită de esență rășinoase, specia molid, în valoare de 5.804 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea. Totodată, întrucât la inventariere s-a constatat în minus, cantitatea de 2,5 m.c. lătunoaie, față de avizul de însoțire, conducătorul auto a fost sancționat contravențional potrivit Legii nr.171/2010 și s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos lipsă în valoare de 274 lei.

– autoutilitara condusă de un bărbat de 30 de ani din comuna Frătăuții Noi care transporta material lemnos în baza unui aviz emis la 15.04.2019, în care era înscrisă cantitatea de 1,63 m.c. cherestea tivită de esență rășinoase și 2,5 m.c. lătunoaie tot de esență rășinoase. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea înscrisă în documente, polițiștii au solicitat sprijinului specialiștilor silvici care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta 5,342 m.c. cherestea tivită de esență rășinoase și nu cea din documente. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, respectiv 3,712 m.c. cherestea tivită de esență rășinoase, în valoare de 2.371 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea. Totodată, întrucât la inventariere s-a constatat în minus, cantitatea de 2,5 m.c. lătunoaie, față de avizul de însoțire, conducătorul auto a fost sancționat contravențional potrivit Legii nr.171/2010 și s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos lipsă în valoare de 274 lei.

 – autoutilitara condusă de un tânăr de 20 de ani din comuna Frătăuții Noi care transporta material lemnos, fără aviz de însoțire, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,14 m.c. cherestea tivită de esență rășinoase din specia molid. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 728 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *