Amenzi aplicate şi material lemnos confiscat de polițiști, la Putna şi Vicovu de Sus

În dimineaţa zilei de ieri, 09.05.2019, în jurul orei 10.25,o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe str. Calea Cernăuți din localitate, autoutilitara înmatriculată în străinătate condusă de un bărbat de 32 de ani din comuna Frătăuții Noi, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,20 m.c. cherestea de esență rășinoase și 0,4 m.c. lemn de foc din special molid (deșeuri rezultate din debitare).

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 810 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Tot ieri, spre seară, în jurul orei 18.40, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DC Putna din comuna Putna, autoutilitara condusă de un bărbat de 25 de ani din comuna Voitinel care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,21 m.c. lemn de foc din specia fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 192 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *