AMENZI DE 139.300 LEI ADMINISTRATE DE PROTECȚIA CONSUMATORILOR SUCEAVA

În cursul lunilor mai și Iunie 2018, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava, a desfășurat 362 acțiuni de control, pentru cercetarea reclamațiilor consumatorilor, transmite comisarul șef adjunct Vasile Latiș al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava.
În urma controalelor, au fost aplicate 76 amenzi, în valoare de 139300 lei și 46 avertismente.
În cursul celor două luni s-au înregistrat 191 reclamații, în principal asupra operatorilor de telefonie mobilă.
În cadrul tematicilor naționale și locale de control pe categorii de produse s-au verificat:
– respectarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor privind modul de comercializare și etichetare a produselor de panificație și morărit. Au fost desfășurate 35 de controale, aplicându-se 7 amenzi în valoare de 14800 lei și 6 avertismente. Dintre deficiențele constatate, amintim produse neetichetate conform legislației în vigoare, fără etichetă nutriționala, lipsă prețuri.
– respectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor, la comercializarea produselor alimentare și nealimentare în mediul rural. S-au efectuat 71 acțiuni de control, aplicându-se 13 amenzi în valoare de 20100 lei și 9 avertismente. Au fost depistate produse expirate, produse fără etichetă sau cu eticheta incorectă, lipsă prețuri, lipsă orar de funcționare.
– respectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor la comercializarea produselor cosmetice. S-au desfășurat 26 acțiuni de control, aplicându-se 7 amenzi în valoare de 12400 lei și 5 avertismente. Au fost oprite de la comercializare produse în valoare de 322 lei. Ca deficiențe, au fost constatate produse expirate, lipsa avertismentelor referitoare la folosirea de către copii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *