Amenzi de 28.000 lei aplicate de polițiști și Garda Forestieră, în urma controalelor la două societăți din Valea Moldovei și Stulpicani

Vineri, 20.06.2019, polițiștii Biroului de Combaterea Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava, au desfăşurat activități specifice pe raza județului pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii silvice.

În urma verificării legalității activităților de achiziție, debitare și comercializare a materialelor lemnoase desfășurate de o societate comercială cu sediul social în comuna Stulpicani, echipa de control a constatat faptul că, agentul economic nu deține în depozit cantitatea 149,25 m.c. material lemnos, diferență stabilită în urma comparării stocurilor scriptice cu cele faptice, a livrat fără proveniență legală cantitatea de 28,08 m.c. bușteni pentru gater de esență rășinoase și a încălcat legislația silvică, motiv pentru care, s-a dispus aplicarea a 3 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 20.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  valorică a cantităţii de 177,33 m.c. material lemnos de diferite sortimente, în valoare de 40.835 lei.

În cadrul verificării activității unei societăți comerciale cu sediul social în comuna Valea Moldovei pe linia respectării legislației silvice, echipa de control a constatat faptul că, agentul economic nu a respectat normele legale în ceea ce privește modul de raportare a datelor în aplicațiile informatizate pe linie de silvicultură și modul de emitere al formularelor cu regim special, motiv pentru care, agentul economic a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, fiind aplicate 2 amenzi în cuantum total de 8.000 lei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *