Amenzi de 70.000 de lei și dosare penale pentru tăieri ilegale de arbori, aplicate de polițiști unui patron din Găinești care administrează două firme, una la Slatina, cealaltă la Fundu Moldovei

Polițiștii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava împreună cu inspectorii Gărzii Forestiere Suceava, în cadrul Planului Comun de Acțiune ”Scutul Pădurii” privind săvârșirea de delicte silvice  au efectuat în intervalul 4 – 10.11.2020, controale la două firme de exploatare a lemnului din Fundu Moldovei și Slatina.  

Astfel, în baza datelor şi informaţiilor deţinute s-a efectuat  un control SC CEMRAL SRL  cu sediul în satul Breaza, comuna Fundu Moldovei și un altul  la   SC  INDOOR SRL,  cu sediul în satul Găinești, comuna Slatina, reprezentate de administratorul Lucian M. din Găinești – Slatina,  atât în ceea ce privește respectarea prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, cât și activitatea de exploatare forestieră, ocazie cu care s-au constatat  următoarele:

SC CEMRAL SRL din Breaza – Fundu Moldovei, nu a respectat obligativitatea verificării codurilor unice prin interogarea aplicației S.U.M.A.L. în momentul intrării materialului lemnos la punctul de lucru, nu a respectat modul de operare al avizelor de însoțire în aplicația S.U.M.A.L.,,  nu a înscris în ordine cronologică avizele în registrul de intrări-ieșiri a masei lemnoase,  nu a respectat normele privind modul de completare al avizelor de însoțire, nu a respectat tehnologia de exploatare, nu a cojit corespunzător un număr de 20 de cioate,  nu a îndeplinit condițiile de reprimire și de curățare al parchetului,        

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății cu 10  amenzi în cuantum de 42.000 lei în conformitate cu Legea 171/2010.

Totodată, a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,, tăiere fără drept de arbori” și ,, furt de arbori”.

SC INDOOR SRL  nu a respectat traseele de scos apropiat a materialului lemnos din parchet, nu a cojit corespunzător cioatele, nu a înscris în ordine cronologică avizele în registrul de intrări-ieșiri a masei lemnoase,  nu a respectat normele privind modul de completare al avizelor de însoțire,  nu a respectat obligativitatea verificării codurilor unice prin interogarea aplicației S.U.M.A.L. în momentul intrării materialului lemnos la punctul de lucru, nu a respectat modul de operare al avizelor de însoțire în aplicația S.U.M.A.L.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății cu 6  amenzi în cuantum de 28.000 lei în conformitate cu Legea 171/2010.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *