Amenzi de 9000 de lei aplicate de polițiști la Gura Humorului, după ce o înmormântare fără respectarea restricțiilor anticovid a fost filmată și postată pe facebook

La 20.04.2021, ora 15:30, Poliţia oraşului Gura Humorului s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe rețeaua de socializare Facebook se difuzează un clip video de la o înmormântare ce se desfășura pe raza orașului Gura Humorului, cu participarea unui număr mare de persoane care nu respectau regulile de distanțare socială și nu purtau masca de protecție.

În temeiul sesizării, lucrători din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciul de Acțiuni Speciale, Poliției Orașului Gura Humorului și ai Detașamentului de Jandarmi Gura Humorului, s-au deplasat la cimitirul public de pe raza orașului Gura Humorului, unde nu au fost identificate persoane, ceremonia de înhumare fiind încheiată.

În continuare, echipajele de poliție și jandarmi s-au deplasat la locuința lui A.C., din orașul Gura Humorului, unde,  în curte au fost identificați membrii familiei acestuia.

S-au purtat discuții cu persoana în cauză pentru a nu organiza la locuința sa alte activități la care să participe mai multe persoane, acesta angajându-se să respecte prevederile legale.

Având în vedere imaginile video difuzate pe rețeaua socială Facebook, A.C. a fost invitat la sediul Poliției orașului Gura Humorului, ocazie cu care a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020. În urma vizionării imaginilor, au fost identificate alte 13 persoane, față de care s-a luat măsura sancționării contravenționale. În total au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 9000 lei.

În vederea prevenirii oricăror evenimente, lucrătorii SOP și grupa de lucrători SAS, desfășoară activități de monitorizare în zona locuinței susnumitului.

Urmează a se efectua verificări pentru identificarea și a altor persoane care au participat la eveniment și nu respectau regulile de distanțare socială.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *