Amenzi de zeci de mii de lei și sute de metri cubi de lemn confiscat de la operatori din Putna și Bogdănești, în urma controalelor Gărzii Forestiere Suceava și IPJ Suceava

În perioada 1 – 15 septembrie 2020, pe baza informațiilor deținute la nivelul Gărzii Forestiere Suceava și al IPJ Suceava, cu privire la transporturi fictive de materiale lemnoase pe drumurile publice, s-au desfășurat acțiuni comune de control, ocazie cu care au fost efectuate și verificări la doi operatori economic din județul Suceava, unul din Putna, iar celălalt din Bogdănești.

Astfel, în urma verificărilor, în cazul operatorului economic din Putna s-a constat o lipsă nejustificată din gestiune ce totalizează 196,88 mc bușteni rășinoase și foioase. Operatorul a fost sancționat cu o amendă de 15.000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a respectivei cantități de lemn, stabilindu-se pentru aceasta o valoare de 42.687 lei. Aprofundând verificările, echipa de control a constata alte 9 abateri de la legislația silvică în vigoare, fapt pentru care operatorul a fost sancționat cu amenzi în valoare totală de 17.000 lei și confiscarea unui volum de 23 mc material lemnos, în valoare de 3676 lei.

În cazul operatorului economic din Bogdănești, întrucât nu a putu justifica diferențele dintre stocurile faptice identificate la depozitul societății și stocurile scriptice, agenții constatatori au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 35.000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a unei cantități totale de 310 mc bușteni rășinoase și foioase precum și cherestea rășinoase, în valoare totală de 64.103 lei.

În afara faptelor contravenționale, lucrătorii din cadrul IPJ Suceava – SICE au întocmit dosar penal cu privire la alte fapte de natură penală din sfera fraudelor fiscale.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *