Amenzi și lemn confiscat în urma controalelor polițiștilor în Putna, Sucevița și Frasin

Ieri, 25 februarie 2020, echipaje de poliție din Marginea, Gălănești și Frasin au oprit pentru control și verificat transporturile de material lemnos din zonele de patrulare. Sau aplicat amenzi, s-a confiscat lemn, s-au întocmit dosare.

Redăm câteva din evenimentele care au marcat ziua de ieri, așa cum au fost prezentate în comunicatul IPJ Suceava:

La 25.02.2020, ora 13.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un localnic de 36 de ani care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 5 metri steri lemn de foc din specia fag.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 539 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

***

La 25.02.2020, ora 12.46, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN 2H din comuna Putna, autoutilitara condusă de un bărbat de 28 de ani din oraşul Vicovu de Sus, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transporta a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,20 m.c. lemn de foc din specia fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 203 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

***

La 25.02.2022, ora 20.08,  un echipaj din cadrul  Poliției orașului Frasin a oprit pentru control pe DN 17 din localitate, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 27 de ani din comuna Moara, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat neconcordanțe cu privire la datele menționate în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto și materialul lemnos existent în mijlocul de transport,  respectiv specificațiile și cantitatea, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că,  bărbatul transporta cantitatea totală de 56,73 m.c. material lemnos, cu 10,22 m.c. mai mult decât cea înscrisă în documente.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății comerciale emitente a avizelor de însoţire cu amendă în cuantum de 6.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, în valoare de 3.515 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Frasin.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *