Dr. Anca Ababneh Dimitrovici, șefa secției de oncologie a Spitalului Județean, reținută pentru șpăgi mărunte, dar multe și diverse: miere, cașcaval, ciocolată, brânză, maxim 50 de euro

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a transmis un comunicat de presă în care sunt oferite detalii privind acțiunea de ieri a polițiștilor anticorupție la Secția de Oncologie a Săitalului Județean, cara a dus la reținerea șefului de secție, dr. Anca Ababneh Dumitrovici.

În comunicat se arată că la data de 19 ianuarie 2023, echipe coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, constituite din lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Județean Anticorupție Suceava, au constatat săvârșirea infracțiunilor flagrante de luare de mită și de dare de mită în cadrul secției de oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și au efectuat percheziţii în incinta acestei secții, precum și la domiciliul doctorului Anca Dumitrovici.

În aceeași zi, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus reținerea pentru 24 de ore a șefei Secției Oncologie a Spitalului Județean, față de care astăzi, 20.01.2023 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale.

Ea este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, faptă prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78 din 2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal (64 de acte materiale).

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Cercetările efectuate până în prezent în cauză au relevat că Anca Ababneh Dumitrovici. în calitate de medic specialist oncolog la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în perioada aprilie 2022-19.01.2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins și a primit diferite sume de bani (sume variabile, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte foloase (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit.

În sarcina inculpatei s-au reținut 64 de acte materiale ale infracțiunii de luare de mită în formă continuată, din care 62 de acte de materiale au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv  în  7 zile lucrătoare consecutive  din luna decembrie 2022.

În cursul zilei de astăzi, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a înaintat Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava, propunerea de arestare preventivă a inculpatei, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

În comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava se face precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Please follow and like us:

One thought on “Dr. Anca Ababneh Dimitrovici, șefa secției de oncologie a Spitalului Județean, reținută pentru șpăgi mărunte, dar multe și diverse: miere, cașcaval, ciocolată, brânză, maxim 50 de euro

  • 22 ianuarie 2023 la 15:50
    Legătură permanentă

    I as pune camera video in celula din pușcărie, s o vada toti colegii ei care fac precum infractoarea..
    Poate învață si ei din greșelile respectivei..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other