Anca Sidor Gâtlan (PMP) va fi noul viceprimar al Sucevei, dacă Teodora Munteanu (USR) va fi revocată

Consilierul PMP Anca Sidor Gâtlan va prelua fotoliul de viceprimar al municipiului Suceava, dacă în ședința extraordinară a Consiliului Local Suceava de vineri, 11 februarie 2022, convocată chiar în acest scop, Teodora Munteanu, reprezentant al USR, va fi revocată din funcție.

Concret, vineri dimineață la ora 9.00, consilierii municiapli suceveni sunt convocați în ședință extraordinară,  pentru a lua în discuție revocarea din funcție a viceprimarului USR, Teodora Munteanu. Primarul Ion Lungu este cel care a făcut propunerea de revocare și a convocat ședința extraordinară. Motivul principal ar fi acela că  Dan Nichiforel, consilier USR,  a votat împotriva bugetului pe 2022 a orașului, propus de Ion Lungu.

Pentru ca revocarea Teodorei Munteanu să fie adoptată, este necesar votul a două treimi din numărul de consileri municipali, care sunt în total 23. Pentru numirea înlocuitorului viceprimarului revocat,  sunt necesare jumătate plus unu din voturi. În Consiliul Local, PNL deține 9 mandate, PSD-5,  PMP-4, USR-3i și Pro România-2.

”Constat că astăzi nu este o majoritate stabilă, funcțională în Consiliul Local al municipiului Suceava, partenerii de la USR cu care am realizat majoritatea în anul 2020, nu sunt de acord, de multe ori cu proiectele de pe ordinea de zi, aținându-se sau votând împotrivă, uneori chiar în probleme esențiale ca de exemplu votarea bugetului (unii din consilierii USR s-au abținut sau au votat împotrivă la aprobarea pentru anii 2021 și 2022); proiectul de modernizare al Parcului Șipote, cu riscul să pierdem proprietatea pădurii parc; în privința strategiei privind încălzirea orașului, să renunțăm la încălzirea pe biomasă și să folosim ca și combustibil pentru încălzire hidrogenul care este foarte scump și nu este folosit deocamdată nicăieri în Europa pentru încălzirea populației etc.”.

Ion Lungu a mai precizat că „din păcate”, viceprimarul Teodora Munteanu care face parte din conducerea Primăriei municipiului Suceava „nu m-a susținut și nu a încercat să convingă colegii consilieri de acuratețea unor proiecte necesare orașului, mai mult, consilierul personal al doamnei viceprimar, domnul Maslovschi Dumitru-Costin care este angajatul primăriei critică pe Facebook deciziile pe care le luăm în cadrul Consiliului Local al municipiului Suceava sau la nivelul Primăriei Suceava”. (sursa: svnews)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.