Angajat al firmei de salubrizare Ritmic, rănit grav într-un accident de muncă în curtea Școlii Ion Creangă. Pentru a proteja firma la care lucrează, a declarat inițial că ar fi căzut din căruță

La 05.11.2019, pe la ora 18.50, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de o femeie din municipiul Suceava, despre faptul că unchiul ei, Mihail B., de 60 de ani, din localitate, este internat la Spitalul Judeţean Suceava, ca urmare a unui accident de muncă suferit în cursul zilei de ieri.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că Mihail B. s-a prezentat în cursul zilei de 05.11.2019, în jurul orelor 11:00, la UPU Suceava, ocazie cu care a relatat cadrelor medicale că în timp ce se afla la strâns de fier vechi a căzut din căruţă. Cel în cauză a fost diagnosticat cu „plagă contuză coapsă stângă, inghinal stâng, scrot stâng, prin cădere accidentală din căruţă”.

Ulterior, în jurul orelor 18:00, bărbatul a relatat membrilor familiei că leziunile suferite au survenit ieri dimineață, în jurul orelor 11:00, când ce se afla în curtea Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă”, din municipiul Suceava şi desfăşura activităţi specifice funcţiei pe care o îndeplineşte în cadrul SC Ritmic SRL, societate specializată în colectarea deşeurilor menajere.       

Ca urmare a leziunilor suferite Mihail B. a fost supus unei intervenţii chirurgicale, motiv pentru care nu a putut fi audiat cu privire la evenimentul produs, însă a declarat verbal că iniţial a relatat cadrelor medicale despre faptul că a căzut din căruţă pentru a nu crea probleme firmei la care lucrează.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „vătămare corporală din culpă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *