Evenimente

Angelica Flutur și Taraful Florin Mucea, spectacol extraordinar cu sute de participanți la Hora Satului în Horodnic de Jos

Duminică 2 iulie 2023, în continuarea Festivalului Concurs de interpretare a folclorului muzical Silvestru Lungoci, la Horodnic de Jos, gospodarii din comună dar și oaspeții lor au participat la Hora Satului, adevărat regal folcloric, având cap de afiș pe îndrăgita solistă de muzică populară Angelica Flutur, însoțită de redutabilul Taraf Florin Mucea din Bilca.

Sute de oameni, cei mai mulți îmbrăcați în frumoase costume populare, au venit să se bucure de frumusețea cântecului bucovinean, oferit de prestigioșii artiști.

De altfel, colaborarea între Angelica Flutur și Taraful Florin Mucea are deja un frumos trecut, ei concertând alături în zeci de rânduri, atât în țară, cât și în străinătate, de fiecare dată vocea inconfundabilă a talentatei cântărețe fiind completată cu măiestrie de acompaniamentul impecabil al tarafului de la Bilca.

Și, pentru ca rodnicia acestei frumoase colaborări să nu rămân nerostită, Angelica Flutur, după ce a mulțumit primarului Ionel Andrișan pentru excelenta organizare  și publicului pentru călduroasa primire, nu a pregetat să își exprime bucuria și mândria de a cânta din nou împreună cu Taraful Florin Mucea:

”Astăzi la mare zi de sărbătoare, a marelui sfânt Ștefan cel Mare, sfântul nostru drag, poposesc aici la dumneavoastră, la Horodnic de Jos. Nu am mai fost aici niciodată, de aceea îmi face mare plăcere să fiu în mijlocul dumneavoastră, să vă cânt cu mult drag în această după amiază frumoasă.

Îi mulțumesc domnului primar Ionel Andrișan pentru că reușește să ducă tradiția mai departe, cea a spectacolelor  frumoase și pe cea a acestui minunat festival Silvestru Lungoci. Să fie sănătos domnia sa, să îi dea Dumnezeu putere și înțelepciune să poată duce mai departe această tradiție.

Vă vom oferi un frumos program alături de prietenii noștri și ai dumneavoastră, Taraful Florin Mucea. Mă mândresc cu ei pe oriunde mă duc și de fiecare dată suntem primiți cu mult drag, oriunde ajungem cu cântecele noastre”, a transmis de pe scenă îndrăgita Angelica Flutur, iar după ce i-a adus alături și pe tinerii dansatori ai ansamblului ”Moștenitorii Bucovinei”, a coborât în mijlocul gospodarilor și s-a prins alături de aceștia în horă, cântând și jucând vechea ”Bătrânească”, cu chiuituri de să se audă până la Rădăuți. Au urmat alte cântece interpretate de minunata artistă, acompaniată de Taraful Florin Mucea, dintre acestea neputând să lipsească, desigur, ”Huțulca” ori ”Cântecul lui Badea Cocârță”.

A fost o după amiază minunată la Horodnic de Jos iar vremea a ținut cu participanții la sărbătoare, în ciuda meteorologilor care prevesteau furtuni cu fulgere și trăsnete. Este bine că mai greșesc și aceștia, din când în când.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *