Mopan Suceava
Politica

Anul 2023, „Anul Iuliu Maniu”, aprobat de Parlament pe 7 iunie. Dr. Petrea Dulgheru, vicepreședinte PNȚ Maniu Mihalache: Păcat că „Anul Iuliu Maniu” va avea doar 6 luni

Doctorul Petrea Dulgheru, președintele Organizației Județene Suceava a Partidului Național Țărănesc Maniu Mihalache și vicepreședinte al partidului la nivel național, și-a manifestat bucuria că săptămâna trecută, pe data de 7 iunie, Parlamentul României a declarat în sfârșit anul 2023, ”Anul Iuliu Maniu”.

Într-un comunicat de presă, dr. Petrea Dulgheru a transmis:

”Organizația Partidului Național Țărănesc Maniu Mihalache a aflat, cu bucurie, faptul că pe 7 Iunie a.c., Parlamentul României a declarat anul 2023, „Anul Iuliu Maniu”.

Lupta organizației Suceava a început la Alba Iulia, pe 1 Decembrie 2022, de pe platoul din fața Sălii Unirii când eu, dr. Petrea Dulgheru, am solicitat conducătorilor României proclamarea anului 2023 „Anul Iuliu Maniu”.

Apoi, am cerut acest lucru, pe data de 8 ianuarie, la împlinirea a 150 de ani de la naștere, la sfințirea sediului partidului din Suceava, sediu dedicat marelui martir.

Am solicitat, același lucru, în mod solemn, la Sighet și Bădăcin, pe data de 5 februarie, la comemorarea a 70 de ani de la moarte.

Am cerut, cu aceleași speranțe, de la Stupca, pe 5 si 6 iunie, la comemorarea a 140 de la moartea lui Ciprian Porumbescu.

La strigătele noastre, când parcă nu mai aveam speranță, pentru că timpul trecea, au venit în ajutorul nostru și al istoriei doi parlamentari PNL, respectiv Mircea Cozma și Robert Sigartău, care au introdus o inițiativă legislativă, inițiativă care a fost blocată aproape 6 luni la Camera Deputaților.

Sunt fericit că anul 2023 a fost declarat anul celor doi mari patrioți, care și-au dat viața, fiecare în felul său, pentru România Mare. Dacă Ciprian Porumbescu ar fi trăit până la vârsta de 65 de ani, și-ar fi văzut visul împlinit. Ar fi fost, împreună cu marele om politic și martir al neamului, Iuliu Maniu, pe 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia.

Sunt trist, totuși, că „Anul Iuliu Maniu” va avea doar 6 luni.

Rog președintele, guvernul, televiziunile, consiliile locale și toate instituțiile menționate în lege să organizeze evenimente, dedicate martirului Iuliu Maniu, în perioada ce a mai rămas cât ar fi trebuit să facă într-un an întreg.

Îl felicit pe domnul Gheorghe Flutur, ca reprezentant al statului, pentru buna organizare a „Anului Cultural Ciprian Porumbescu”. Îl rog, în același timp, să organizeze, măcar un sfert, pentru celălalt mare patriot, martir al neamului românesc.

Ca susținător total al marelui Maniu și al valorilor moștenite de la generația sa, respectiv morala creștină, patriotismul luminat, dreptatea socială și democrație desăvârșită, voi face tot ce pot, ca cel care a fost genialul artizan al Marii Uniri de la Alba Iulia, care a fost prim ministru de trei ori, într-o țară la răscruce de imperii, și ucis în chinuri groaznice de comuniști, să nu fie uitat de suceveni și de toți românii.

Vă mulțumesc tuturor!”

Dr. Petrea Dulgheru, vicepreședinte PNȚ Maniu Mihalache, Președinte al Organizației Județene Suceava

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *