Anunț public al președintelui Consiliului Județean Gheorghe Flutur, șeful liberalilor suceveni: ”Declanșăm construirea unui spital pentru copii cu 350 de paturi la Suceava”

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur a făcut astăzi, într-o conferință de presă, la sediul Partidului Național Liberal Suceava un anunț ambițios, care vizează demararea unei investiții importante, construirea unui spital pentru copii în municipiul Suceava, într-un perimetru pe care Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” îl va pune la dispoziție iar construcția acestuia va porni foarte repede, Consiliul Județean, unde Gheorghe Flutur este președinte, urmând să pună în primă fază la dispoziție banii pentru studiul de fezabilitate.

”În aceste zile se discută un master plan aspru în domeniu sănătății naționale, și din punctul meu de vedere nerealizabil,  cu reducerea numărului  de paturi și implicit de spitale. Nu numai că respingem această tentativă a PSD ALDE dar facem mult mai mult”, a transmis președintele CJ Suceava, lider al liberalilor suceveni:

”Astăzi de dimineață am făcut o analiză și fac un anunț public,  că declanșăm construirea unui spital pentru copii cu 350 de paturi la Suceava. Prima dată dăm drumul la studiul de fezabilitate din sursele noastre (de finanțare, n.r.). Este vorba de o construcție de 3750 de metri pătrați, subsol, parter și 5 etaje, spitalul cu 350 de paturi urmând să integreze și maternitatea. Va fi o construcție monobloc. Dorim să facem acest lucru, o să punem și noi bani, căutăm și alte surse de finanțare, nu putem să mai așteptăm. Avem experiențe pozitive în domeniul sănătății. Primăria Suceava s-a anunțat dispusă să pună umărul, deși nu o duce așa de bine cu bugetul. Anunțăm demersurile noastre și intenția de a pune în aplicare acest proiect” a transmis Gheorghe Flutur.

Noul spital pentru copii ar urma să fie ridicat pe terenul pe care Spitalul Județean îl deține, în zona Spitalului Vechi.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *