Publicitate

Anvelope de iarnă pe timp de vara?

 

A utiliza anvelopele de iarnă și pe timpul verii este o idee la fel de neinspirată precum cea de a rula în continuare, și în timpul iernii cu cauciucurile de vara. O idee la fel de neinspirată este și cea în care pe tot parcursul anului utilizezi același set de anvelope.

Dacă ți se pare o pierdere de timp și de bani să mergi la service pentru a le înlocui atunci când este indicat, trebuie să reții că o astfel de practică te poate costă chiar mai scump la final. Specialiștii de la anvelope.ro îți vor spune în continuare toate motivele pentru care este total neinspirat să folosești anvelopele de iarnă pe tot parcursul anului. In practică, dacă ai nevoie de o comparație, este ca și când ai merge la piscină cu bocanci îmblăniți, iar la ski cu sandale.

Iar dacă citești aceste rânduri în sezonul cald și rulezi încă  anvelopele de iarnă, dar nu ai avut nici o problema până acum, poți să te consideri norocos. Conform unor teste efectuate de ADAC, distanța de frânare pe timp de vară cu anvelopele de iarnă poate fi mai mare cu până la 16 metri în condițiile respectării limitelor de viteză legale. Tot în cadrul acestui test s-a constatat că anvelopele de iarnă mai noi asigură distanță distanța de frânare era mai mare.

De asemenea, și pe suprafață udă comportamentul anvelopelor de iarnă la temperaturi ridicate lasă mult de dorit. Din cauza profilului de rulare, conceput pentru a-ți oferi o aderență cât mai bună în condiții de zăpadă și gheață, apă nu este disipată la fel de ușor și riști să te confrunți cu fenomenul de acvaplanare. Stabilitatea pe viraje, aderența și tracțiunea lasă și ele mult de dorit. Și, în plus, ai și costuri mai mari pentru că rularea cu anvelope de iarnă pe timp de vară duce la creșterea consumului de combustibil.

Folosește anvelopele potrivite pentru a fi mereu în siguranță

Dacă ți se pare că ai făcut economie în ceea ce privește utilizarea anvelopelor de iarnă și vara, trebuie să te contrazicem. Compoziția anvelopelor de iarnă este diferită de cea a celor de vara iar la temperaturi ridicate acestea se degradează rapid. Dacă circuli în fiecare an cu anvelopele nepotrivite mașină ta poate să ajungă la uzură într-un ritm mult mai rapid iar acest lucru duce și la scăderea siguranței de care beneficiezi atunci când folosești anvelopele necorespunzător.

Poate că ți se pare destul de incomod să ai două seturi de anvelope pentru mașină ta, dar specialiștii de la anvelope.ro te asigura că această este cea mai corectă alegere pentru ține și familia ta din punct de vedere al siguranței. Așadar, este mai bine să utilizezi anvelopele potrivite (inculsiv anvelope all seasons) decât să pui pariu cu propria ta viață de fiecare dată când rulezi pe șosea.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *