Apă caldă la robinetele sucevenilor, nu mai devreme de diseară. Repararea unei avarii a determinat producerea unei alte avarii, trei metri mai sus, pe conducta magistrală

Așteptările celor aproximativ 15.000 de proprietari de apartamente din municipiul Suceava care au rotit până la epuizare robinetele din casele lor de vineri seară până sâmbătă după amiază au fost înșelate de firma care ar trebui să asigure distribuția agentului termic în municipiul reședință de județ, THERMONET SRL. O conductă magistrală care transportă către oraș apa caldă de la centrala Bioenergy s-a spart, acum două zile, undeva lângă Piața Mare. Reprezentanții THERMONET și-au cerut scuze și au transmis că avaria va fi remediată până în seara zilei de vineri, 2 mai 2019. A trecut seara, a venit dimineața, amiaza, după amiaza zilei de sâmbătă, 3 mai 2019 iar robinetele de apă caldă de la toate apartamentele  conectate încă la rețeaua centralizată de agent termic scot, chiar și acum, fluiere pe țeavă, în loc de apă caldă.

Explicația reprezentanților THERMONET este la fel de simplă ca cea de acum trei zile: o avarie pe magistrala care alimentează cu agent termic orașul Suceava, cu excepția cartierului Burdujeni, a necesitat intervenția meseriașilor de la firmă. Din păcate, după ce s-a intervenit pentur remedierea avariei, în sensul astupării găurii din conducta magistrală, când s-au redeschis vanele, conducta a plesnit trei metri mai sus. Iar procedura de cârpeală a fost reluată.

În cel mai optimist scenariu, dacă noua remediere  nu va determina surprize pe alte porțiuni ale conductei magistrale, sucevenii din cartierele Centru,  Zamca, George Enescu, Obcine, ar putea să beneficieze de apă caldă  în seara acestei zile, la o oră încă nestabilită.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *